i5 10400F alınır mı?

Rhanta

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, kararsız kaldım ve çok bir bilgim yok daha önce Intel işlemci kullanmadım AMD kullandım şu an işlemci alacağım ve biraz uygun fiyatlı performanslı işlemci arıyorum çünkü ona uygun anakart da alacağım i5 10400F alınır mı? Yoksa R5 5600'mü alayım hangisini önerirsiniz PC amacı FPS hikaye tarzı oyunlar ve iş için olacak tabii sistemi upgrade açık şekilde toplamak istiyorum ekran kartı olarak RX 6700 XT veya RX 6800 almayı düşünüyorum.(temiz ikinci el) yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 senelik işlemci alacağım diyorsun yani. Bir iki seneye tekrar yükseltme planları yaparsın. En azından oyun için i7 12. nesil öneririm. Ekran kartı olarak da rtx 3070 ikinci el alır keyfime bakardım. Ha bana kalsa 4000 serisine yönelirim ama ikinci el alacağım diyorsun.

4 senelik işlemci alacağım diyorsun yani. Bir iki seneye tekrar yükseltme planları yaparsın. En azından oyun için i7 12. nesil öneririm. Ekran kartı olarak da rtx 3070 ikinci el alır keyfime bakardım. Ha bana kalsa 4000 serisine yönelirim ama ikinci el alacağım diyorsun.
Bütçem ona yetiyor hocam ekran kartı kısmında 7k-8k civarında temiz kfg tam 3070 bulmak biraz zor. İşlemci kısmında intel hakkında çok bilgim yok o yüzden hangisi iyi hangisi idare eder bilemiyorum.

Intel'de 11.nesil aşagısı alınmaz. Sebebi RAM desteği ve PCI-e 3.0.

Mesela hocam işlemci ve anakarta Max 7.5k 8K verebilirim ne önerirsiniz anakart olarak ve işlemci olarak?

2.El olarak çok güzel şeyler bulunabilir. Örnek H510 chipsetli bir anakart ve İ5 11400F.

Ama lga1200 e yatırım yapmak bence saçmalık çünkü devri bitti. Am5 bakılabilir.

2.El olarak çok güzel şeyler bulunabilir. Örnek H510 chipsetli bir anakart ve İ5 11400F.

Ama lga1200 e yatırım yapmak bence saçmalık çünkü devri bitti. Am5 bakılabilir.
AM5 için o kadar bütçem yok hocam ileride belki komple geçerim ama şuanlık geçemem.

Ha bütçe varsa AM5 daha iyi olur yoksada 5600 üzmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı