i5 10400F GTX1660S sistem nasıldır?

Bütçe
6250

justicia

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, biraz piyasayı araştırmam sonucu kendimce bir sistem topladım. Sizce iyi mi fikirlerinizi almak isterim. Sadece ekran kartının ITX olması beni birazcık merakta bıraktı fakat sanıldığı gibi bir performans ya da sıcaklık sorunu yaratacağını düşünmüyorum ki zaten piyasada pek ekran kartı yok. Ayrıca ekran kartının kendinden OC olması da içimi rahatlattı. Total'de sistemin artıları ve eksilerini söylerseniz sevinirim.

MSI B450 Tomahawk Max 795 TL.
Intel Core i5 10400F 2.90GHz LGA1200 12MB 1219 TL.
MSI GeForce GTX1660 Super Aero ITX OC 6DDR6 192b 1xdvid 1xhdmi 1xdp 2300 TL.
XPG Spectrix S40G 240 GB SSD 470 TL.
XPG XPG 8gbx1 3000MHz(X2) 660 TL.
FSP 80+ hyperk 500 Watt 320 TL.
Sharkoon TG4 RGB tempered glass USB 3.0 mid Tower kasa 490 TL.

Total: 6250 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ile işlemci uyumsuz.

Bu piyasaya göre güzel görünüyor. Ekran kartının ısınma sorunu var ama çok da kötü değil.
Anakartı şimdi gördüm. B460 olmadığından emin misiniz?

Bana kalırsa iyi çünkü arkadaşımla senin sistemin neredeyse aynı ve 7k ya toplamıştı

O zaman anakartı H410 ile değiştirirsem bir sorun kalmıyor sanırım. Ona yakın en fiyatta bu var gibi görünüyor.

Anakartınızı minimum B460 serisi yapmaya çalışın lütfen. neticede sisteminizin en kritik 2 parçası güç kaynağınız ve anakartınızdır. Sisteminizin bu 2 altyapının üzerine kuruyorsunuz. Bilgisayarınızın stabil ve performanslı çalışması için paradan tasarruf edilemeyecek kadar önemli olan bu iki etkendir.

B460 önermemin ilk sebebi ise VRM sayısı daha fazla olacaktır. Yani VRM sayınız ne kadar yüksek olursa, VRM başına düşecek olan güç yüklenmesi daha düşük olacağından , anakartınızın ömrü uzar.

İkinci husus ise ram slotları 4 adet olacağı için, ileride mevcut ramlerinizin yanına ilave 2 adet daha ram takviyesi yaparak yeni teknolojiye uyumlu hale getirebilirsiniz. H410 giriş seviyesi kartlarda sadece 2 ram slotu bulunur.

Size naçizane tavsiyem linkten kontrol ederek içinize en çok sinen ürünü satın alabirsiniz.

Asus Prime B460M-A - Biostar B460GTQ Karşılaştırması - Epey

MSI B460M PRO Intel B460 2933 MHz DDR4 soket 1200 mATX uygun değil midir 715 TL zira kendisi.

MSI B460M PRO Intel B460 2933 MHz DDR4 soket 1200 mATX uygun değil midir 715 TL zira kendisi.
Sizin sorduğunuz akrtı inceledim.

RAM slotu 2 adet maalesef. Ayrıca size bahsettiğim VRM sine baktığımda 5 faz olarak görünüyor.

Bence 100-150 TL daha verip minimum 8 fazlı VRM ye sahip ve 4 adet RAM slotlu çok daha başarılı bir anakart alabilirsiniz.

VRM lerde bulunan faz adedi ne kadar yüksek olursa VRM başına düşen akım yüklenmesi daha düşük olacaktır. Bu sayede özellikle siz yüksek FPS li oyun oynarken işlemcinizin güç ihtiyacı artacaktır. Bu güç ihtiyacının stabil olmaması oyununuzda kesintilere ve mavi ekran hatalarına kadar gidebilir. Bu durumda sizi yeni topladığınız sisteminizden soğutacaktır. Sonradan sisteminize ek masraflar açmamak adına, en baştan bir 100-150 TL den tasarruf etmemeniz en sağlıklı tercihiniz olacaktır.

Sorularınız olursa sorun lütfen.
Sizin araştırdığınız anakartın , benim az önce verdiğim linke ekleme yaptım. Buradan karşılaştırmalarına ve VRM + RAM slot farklarını daha net araştırabilirsiniz.

Asus Prime B460M-A - MSI B460M Pro - Biostar B460GTQ Karşılaştırması - Epey

Şimdiden sisteminiz hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…