i5 10400F hangi macOS sürümü ile tam uyumlu?

ZqRaz

Femtopat
  • Sistem Özellikleri
  • İşlemci : İntel i5 10400F
  • Ekran kartı : Sapphire RX 6600 XT Nitro+
  • Anakart : ASRock B560M Pro4/ac
  • Ses Yongası : ALC897
  • Ethernet Yongası : Intel® I219V
  • Wifi Kartı : BCM943602CS (A1502 Macbook'dan çıkma orjinal Apple wifi kartı pcı-e adaptör ile x1 yuvasında takılı)
  • Nvme SSD : WD SN720

Airdrop vb. apple ekosistemi ile uyumlu olması adına orjinal native olarak tanımlı bir sistem oluşturmak istiyorum sistemi de ona göre toplamaya çalıştım. Ancak sistemin üzerine şu an için hangi macOS sürümünü donanım uyumluluğu ve desteği açısından kurmam daha mantıklı?

• Sistem Özellikleri
  • İşlemci : İntel i5 10400F
  • Ekran kartı : Sapphire RX 6600 XT Nitro+
  • Anakart : ASRock B560M Pro4/ac
  • Ses Yongası : ALC897
  • Ethernet Yongası : Intel® I219V
  • Wifi Kartı : BCM943602CS (A1502 Macbook'dan çıkma orjinal Apple wifi kartı pcı-e adaptör ile x1 yuvasında takılı)
  • Nvme SSD : WD SN720

Airdrop vb. apple ekosistemi ile uyumlu olması adına orjinal native olarak tanımlı bir sistem oluşturmak istiyorum sistemi de ona göre toplamaya çalıştım. Ancak sistemin üzerine şu an için hangi macOS sürümünü donanım uyumluluğu ve desteği açısından kurmam daha mantıklı?

Sonoma kurabilirsiniz.

Wifi kartı konusunda sonomada sorunlar oluşuyormuş OCLP ile yamalıyorlar sanırım ancak airdrop vb çalışıyormu yoksa native olarak tanınması adına big sur gibi bir sürümmü daha doğru olur ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Wifi kartı konusunda Sonoma'da sorunlar oluşuyormuş. OCLP ile yamalıyorlar sanırım, ancak airdrop vb çalışıyor mu? Yoksa native olarak tanınması adına Big Sur gibi bir sürüm mü daha doğru olur?

İlk önce Monterey deneyin o zaman 🙂.

Wifi kartı konusunda sonomada sorunlar oluşuyormuş OCLP ile yamalıyorlar sanırım ancak airdrop vb çalışıyormu yoksa native olarak tanınması adına big sur gibi bir sürümmü daha doğru olur ?
OCLP ile çalışabilir yüksek ihtimal ama %100 bir şey denemez doğal olarak bir test etmen gerek. Ben uğraşamam hiç dersen Big Sur tarzı bir sürüm deneyebilirsin.

OCLP ile çalışabilir yüksek ihtimal ama %100 bir şey denemez doğal olarak bir test etmen gerek. Ben uğraşamam hiç dersen Big Sur tarzı bir sürüm deneyebilirsin.
Hocam konuya geç dönüş yaptım ancak 2 gündür doğru dürüst bir kurulum gerçekleştiremedim :) Sistemi önce sıfırdan kurulum olarak uygun bir EFI oluşturup kurulumu gerçekleştirdim. Ancak ne yaptıysam Wifi tanıtamadım OCLP ile çünkü öncesinde efiye eklenen kextler yüzünden sürekli siyah ekrana düşüp durdum kextleri kaldırınca düzeliyordu. bu nedenle oclp aşamasına geçemedim. Daha sonrasında sıfırdan kendi oluşturduğum aynı EFI ile monterey kurdum. Monterey üzerinde doğal olarak sistem zaten Wifi tanıyor. Monterey de iken Wifi için kextleri efiye ekleyip güncellleme yoluyla sonomayı hazırladım güncelleme yeniden başlatmamı istediğinde yeniden başlatıp nvram sıfırlayıp doğrudan kextlerin olduğu efi ile güncellemeyi tamamladı. Daha sonrasında oclp ile wifiyi tanıttım. Airdrop alma gönderme sorunsuz çalışıyor. Ancak şu andada ilk kurulumda olduğu gibi bilgisayarı kapattığımda ekran gene dp ve hdmı olarak 2 si ilede denedim sinyal gidiyor. 3-4 kere resetlediğimde bir nevi bilgisayarı araba gibi vurdurunca ekran geliyor :) Monterey göre Sonoma daha yavaş çalışıyor ancak sistem stabilitesi olarak monterey daha akıcıydı. şimdi bu durumda ekran kartını vurdurma ve stabilite için ne yapmam lazım ?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı