i5 10400F için işlemci soğutucu önerisi

O işlemciyi de kullandım ben. SE 214 veya 224 daha iyi olur ama Dark da rahatlıkla yeter ona.

Stok soğutucuya göre aradığım tek şey sessizlik hocam. Sanırım 11. nesillerde başlayan siyah stok soğutucuyu kullanıyorum yük altında çok ses çıkardığı için 12cm fanlı işlemci soğutucuya geçmek istiyorum. Bu gösterdiğim 2 modelin de ID-Cooling dışında görülmediğini düşünüp buraya attım ama sanırım memnun kalmayanlar olduğu için önerilmiyormuş.

Dark Freezer X123 al geç R5 5500 ile kullanıyorum buz gibi.

Ses konusunda nasıl hocam özellikle stok soğutucuya göre? Bir de fanın ömrünü doldurduğunda mesela benim kasamda RGB MSI ve Corsair fanlardan var o fanı bu bloğa takabilir miyim acaba?

İki farklı fanı da arkadaşlarıma aldırdım. Ryzen 5 5600 ile kullanıyorlar. SE-214XT alternatifi olarak söyleyebilirim. Boşta 38-43 derece, oyunlarda 55-60 derecelerde seyrediyor. ARGB girişi olmayanlara da X-127'de Molex'ten güç seçeneği mevcut. İki farklı arkadaşımda sıcaklıkları için SE-214XT ile arasında bir fark yok. Kurulumu çok uğraştırmadı ancak SE-214XT daha kolay kuruldu.

Stok soğutucuya göre aradığım tek şey sessizlik hocam. Sanırım 11. nesillerde başlayan siyah stok soğutucuyu kullanıyorum yük altında çok ses çıkardığı için 12cm fanlı işlemci soğutucuya geçmek istiyorum. Bu gösterdiğim 2 modelin de ID-Cooling dışında görülmediğini düşünüp buraya attım ama sanırım memnun kalmayanlar olduğu için önerilmiyormuş.

Ses konusunda nasıl hocam özellikle stok soğutucuya göre? Bir de fanın ömrünü doldurduğunda mesela benim kasamda RGB MSI ve Corsair fanlardan var o fanı bu bloğa takabilir miyim acaba?
Fanı 12cm olduğu için gerçekten sessiz.

Aralarında çok fiyat farkı var ve ikisinin farkı yok. X123 daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı