i5 10400F ile RTX3060 Ti darboğaz yapar mı?

burakcancelik

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, işlemciyi Intel olacak şekilde bir sistem toplamak istiyorum, ekran kartı olarak RTX 3060 Ti almayı düşünüyorum i5 10400F ile darboğaz yapar mı? İnternette çok az benchmark testi var, onları seyrettim ancak farklı bir durum var. İşlemci %40 olmasına rağmen ekran kartı %80 gibi değerlerde kalıyor. Bu neden olur? Bir de diğer bir sorum ise şu an elimde Z490 Tomahawk anakart mevcut OC veya XPM işlemi yapmayacağım Z490'ı iade edip B460 alsam bir performans düşüklüğü olur mu yoksa zaten OC ve XPM yapmayacağım için B460 Tomahawk almak benim için doğru seçim mi olacaktır yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yapmaz, yapsa bile fark edilmeyecek derecede olur.

İşlemci 40 iken ekran kartı 80 olması gayet normal, hatta iyi bile. Daha az kaynak ile daha fazla performans veriyor.

Ayrıca bence Z490'ı satmayın, ileride KF işlemcisi alırsınız. Hem de RAM kısıtlamalarını kaldırırsınız. Dursun o.

Herkese merhabalar, işlemciyi Intel olacak şekilde bir sistem toplamak istiyorum, ekran kartı olarak RTX 3060 Ti almayı düşünüyorum i5 10400F ile darboğaz yapar mı? İnternette çok az benchmark testi var, onları seyrettim ancak farklı bir durum var. İşlemci %40 olmasına rağmen ekran kartı %80 gibi değerlerde kalıyor. Bu neden olur? Bir de diğer bir sorum ise şu an elimde Z490 Tomahawk anakart mevcut OC veya XPM işlemi yapmayacağım Z490'ı iade edip B460 alsam bir performans düşüklüğü olur mu yoksa zaten OC ve XPM yapmayacağım için B460 Tomahawk almak benim için doğru seçim mi olacaktır yardımcı olur musunuz?

Şu an elindeki malzemeleri tam yazar mısın?

Darboğaz yapmaz, yapsa bile fark edilmeyecek derecede olur.

İşlemci 40 iken ekran kartı 80 olması gayet normal, hatta iyi bile. Daha az kaynak ile daha fazla performans veriyor.

Ayrıca bence Z490'ı satmayın, ileride KF işlemcisi alırsınız. Hem de RAM kısıtlamalarını kaldırırsınız. Dursun o.
Arkadaşın dediğine katılıyorum. 1080p gözle görülmeyecek kadar darboğaz oluyor, 2K çözünürlükte hiç olmuyor. Kullandığım için kesin diyebilirim.

Arkadaşın dediğine katılıyorum. 1080p gözle görülmeyecek kadar darboğaz oluyor, 2K çözünürlükte hiç olmuyor. Kullandığım için kesin diyebilirim.
Çok teşekkür ederim
Şu an elindeki malzemeleri tam yazar mısın?
Şu an elimde Msi Z490 Tomahawk anakart ve Toshiba 1 TB HDD bulunmakta
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Almak istediğim sistemin Benchmark testi bu videolarda mevcut biri 1080p diğeri 1440p,rica etsem bi de siz kontrol eder misiniz?,Birde şunu belirtmek istiyorum ben E-Sim yarışları için bu sistemi alacağım,oynayacağım oyunlar Dirt5,Project Cars 3,Iracing ve Assetto Corsa oyunlarını oynayacağım,Dirt 5 hariç diğer oyunlar için endişem yok ancak Dirt 5 sistemi çok fazla yoruyor,ilk defa sistem toplayacağım için konu ile çok bilgim yok ancak bazı oyunlarda gördüm ki işlemciyi daha fazla kullanan veya daha az kullanan oyunlar mevcut benim yazdığım oyunlarda durum nasıldır yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleme:
Ben de 10400F veya 3600X ile 3060 Ti'li sistem toplamak için konu açmıştım ama arkadaşlar darboğaz olur dediler dün İtopya ya gittiğimde arkadaşlar bir web sitesi üzerinden darboğaz seviyelerine baktılar %12 ile %15 arası bir rakam yazıyordu çok fazla dediler çok kararsız aldım kendimi zorlayıp 5600X ile almak mı mantıklı yoksa zorlamaya gerek yok mu?

1080P'de yapar. Online oyun oynayacaksanız Apex Warzone PUBG Valorant gibi bayağı yapacaktır.
AAA oyunlarda daha az yapar.

Çok teşekkür ederim.

Şu an elimde MSI Z490 Tomahawk anakart ve Toshiba 1 TB HDD bulunmakta.
almak istediğim sistemin benchmark testi bu videolarda mevcut biri 1080P diğeri 1440P, rica etsem bir de siz kontrol eder misiniz? Bir de şunu belirtmek istiyorum ben e-sim yarışları için bu sistemi alacağım, oynayacağım oyunlar Dirt5, project cars 3, ıracing ve Assetto Corsa oyunlarını oynayacağım, Dirt 5 hariç diğer oyunlar için endişem yok ancak Dirt 5 sistemi çok fazla yoruyor, ilk defa sistem toplayacağım için konu ile çok bilgim yok ancak bazı oyunlarda gördüm ki işlemciyi daha fazla kullanan veya daha az kullanan oyunlar mevcut benim yazdığım oyunlarda durum nasıldır yardımcı olur musunuz?

Bu sistem iyi keşke anakartı başka alsaydın eğer durumun varsa i5 10600K ve ileriye dönük olarak i7 10700K almanı öneririm. İşlemciyi biraz daha güçlendirebilirsin. Ekran kartın bence gayet iyi 2K oyunculukta bile kullanabilirsin. SSD almanı öneririm. Bu sistemde SSD kullanmalısın. HDD'yi depo olarak kullanabilirsin.

Ben de 10400F veya 3600X ile 3060 Ti'li sistem toplamak için konu açmıştım ama arkadaşlar darboğaz olur dediler dün İtopya ya gittiğimde arkadaşlar bir web sitesi üzerinden darboğaz seviyelerine baktılar %12 ile %15 arası bir rakam yazıyordu çok fazla dediler çok kararsız aldım kendimi zorlayıp 5600X ile almak mı mantıklı yoksa zorlamaya gerek yok mu?
Darboğaz seviyesi için hangi programı kullandılar ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı