i5-10400F işlemciye undervolt nasıl yapılır?

384710

Hectopat
i5 10400F işlemcim bazı durumlarda 74 dereceye kadar çıkabiliyor ve fanı stok fan olduğu için sıcaklık arttığında sesli çalışıyor. 74 derece normal bir sıcaklık yüksek kullanımlarda fakat bunu düşürmek istiyorum. Undervolt yapma konusunda pek bir bilgim yok ve bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Anakartım H510M Pro-e.

Ben 10400F ile 67 derecenin üzerini görmedim. Kasanızın soğutması nasıl acaba?

Kendi videomda anlattım. Umarım yardımcı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bahsedilen videoda undervolta dair bir işlem göremedim, turbo modunu vesaire kapatmışsınız bu benim sorum değil. Detaylı bir şekilde bios üzerinden undervolt işlemini yapmak istiyorum. Turbo frekansıda kapalı olmayacak elbette.

Ben 10400F ile 67 derecenin üzerini görmedim. Kasanızın soğutması nasıl acaba?
Kasada tek soğutma fanı mevcut, işlemci bazı oyunlarda yükleme alanlarında optimizasyon sorunu olduğu için yüzde 70 civarını geçiyor ve dolayısıyla sıcaklık 74 dereceye kadar çıkıyor, normal kullanımda 50-65 derece arasında. Undervolt işlemini bu işlemci ve anakartta açıklayacak birileri varsa bekliyorum.

BIOS üzerinden Undervolt yaparsınız, ancak doğru değerleri tutturmak için sürekli gir çık yapmak zorunda kalırsınız. Dikkatle izlerseniz , videodaki programda "Clock Modulation ve Chipset Modulation" ayarları var. Ve ayrıca "Set Multipler" ayarını düşürdükten sonra da işlemci voltajı düşüyor. Bu sayede direk BIOS ile uğraşmadan, gir çık yapmadan doğru voltajı tutturabilirsiniz.

Alttaki konuda daha detaylı bir şekilde anlatmış arkadaşımız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…