i5 10400F mi Ryzen 5 3600 mü?

3600 tabii ki çünkü Intel anakartlarında MHz desteği düşük 3600 alırsanız hem zaten işlemci çok güçlü hem de o RAM'lerin ekstra MHz değerleri ile daha fazla FPS alabilirsiniz ileriye dönüklük ve OC bakımından daha iyi.

Oyun konusunda saf haliyle Intel Core i5-10400F daha iyi.

Şu an en büyük sorum Z490 almayacak olmam. Yoksa düşünmem alırdım i5 10400F ama düşük anakartlarda MHz kısıtlaması kafamı karıştırıyor.

i5-10400F ile OC yapamayacaksın zaten, MHz' in ahım şahım etkisi yok -En azından bende olmadı.-. B460 da alabilirsin veya H410 chipset de olabilir.

10400F + H410/B460 + 2666 MHz'lerle elde edilecek olan oyun performansı, R5-3600 kanadında 3000/3200 MHz'lik bellek hızlarıyla kombin edilmiş bir sistemle hemen hemen benzer. RAM hızının çok daha etkili ve kilit rol oynadığı oyunlarda ise aradaki fark %1'i geçmez. Ben olsam hangisinin toplam maliyeti daha düşükse onu alırım, sonuçta cebimden çıkacak olan paraya en fazla performansı veren makineyi tercih ederim. İkisinin de zaten soket ömrü belli, şu an en basitinden herhangi bir 10400F veya 3600 uzun süre götürecektir zaten.

İ5-10400F ve B460 anakart iyi gider. Aynı şekilde B450 ve R5 3600 de çok iyi gider. Fiyat olarak da pek farklı olmuyor yine. Bence siz kafanıza göre takılın. R5 3600 alsanız da İ5-10400F alsanız da gözünüz arkada kalmaz, ikisi de güzel işlemcilerdir.

Sen olmazsan tamamlanmıyor bu konular. İyi ki bir 3600 almışsın bütün sosyal hayatını bırakıp forumda 3600 övüyorsun arkadaş. AMD bunu sana tam zamanlı yapman için para mı veriyor?
Ya sen kimsin ki benim sosyal hayatım hakkında konuşabiliyorsun. Gerçekte tanımadığın, tanısan bu sözlerin birini bile söyleyemeyecek, muhtemelen hayatı bilgisayar olan adam geliyor burada ahkam kesiyor.
Oyundalar da z490 almadan daha güçlü olduğunu rüyanda görürsün. Zaten çoklu çekirdek de bir şey demeye gerek yok. Göz ardı listeme ekledim sosyal(!) insan.
Klasik AMD fanboyu. Sen kendini ustamı sanıyorsun? RAM 2666 MHz destekliyor ya. Bir de Z490 şart mı?

Hangisi ucuz ise onu al derim. Oyun için 10400F.
Sen daha ne dediğimi anlamamışsın manasız yorum yapıyorsun. Z490 şart demedim, 3600'ü geçmesi için şart dedim fanboy bey.
Fanboy olmasan düşünebilen biri olsan her 3600 yazanın mesajına kahkaha atmazdın.
Z serisi anakart almayacağım için Ryzen 5 daha çok yatıyor kafama ama az da olsa 10400F performansı iyi demeleride karıştırıyor.
Oyunda 10400F önde diyenleri ciddiye bile alma. Z490 almazsan oyunda 3600'den daha fazla performans alamazsın. 10400F tamam iyi işlemci ama 3600 ile aynı fiyat bandıysa 3600 tercih edilmeli. Dediğim gibi ille de 10400F diyenler kendileri de aynı işlemciyi kullandıkları için kendilerini avutma peşindeler. Bu arada kontrol ettim 3600'ün fiyatı düne göre bayağı artmış. Fanboy olmaya gerek yok, bu durum da 10400F'i de tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam daha fazla uzamasın istersen bu konu, gereksiz yere cezalar bir yana kırılan kalpler de yazılan mesajlar gibi kalıcı. Şahsen şu ana kadar ben dahil zamanında çok tatsızlık yaşadık burada, en azından burada bir son verilsin bu olaya. İşine gelmeyenleri göz ardı edip geç, muhattap olmaya da gerek yok, zamanında bu şekilde karar kıldım, öneririm de.

R5-3600 vs i5-10400F noktasında da son söylediklerine katılıyorum, herhangi bir problem yok. Bazı arkadaşlar (onlar kendilerini iyi biliyor) biraz fazla gereksiz tepki vermiş, onlar da eminim bu söylediklerinin farkına varacaklardır, varmazlarsa da zaten kendileri bilirler. Zaman kaybetmeye gerek yok derim.

Göz ardı listesine eklemişmiş. Sanki çok umurumdaydı. Hazır cezan açılmış forumda gezer durursun artık onun bunun mantıklı olup senin anlayamadığın yorumlara gülücük emojileri atmaya başlarsın. 3600'ü anlamsız yere savunmalarında kolay gelsin ne diyeyim. Bende seni görmekten sıkılmıştım iyi oldu. Benim tek anlamadığım nokta hala emoji atma cezasının sana neden verilmediği. Hangi konuya baksam senin emojilerini görmeye başladım. Resmen sistemi kötüye kullanıyorsun umarım bir yetkili artık görür.

Tamam bende ilk başta biraz sert yazmış olabilirim ama dediğiniz gibi saçma sapan düşünmeden sanki Intel babalarının şirketiymiş gibi cevap veriyorlar. Neyse hocam uzatmaya gerek yok, yazınız için teşekkür ediyorum. Zaten daha yazan olursa cevap vermeyeceğim dediğiniz gibi zaman kaybından ibaretler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…