i5-10400F PCle 4 Slotunda PCIe 3 M.2 SSD Çalışır mı?

Bahtsızbahtlı

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, anakartım şu:

Anakartımda bir adet PCle 4 ve bir adet de PCle 3 M.2 SSD slotu bulunuyor. Bende de şu an için bir adet M.2 SSD mevcut. İleride bir tane daha SSD eklemek istiyorum fakat 10. nesil işlemcilerde 2 adet M.2 slotunun dolu olması halinde birinin deaktif olduğu ile ilgili yorumlar bulunmakta. Ben elimdeki M.2 SSD'yi PCle 4 slotuna takarsam ileride de diğer slota başka bir M.2 SSD alıp kullanabilir miyim? PCle 4 slotuna PCle 3 destekleyen M.2 SSD çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, anakartım şu:

Anakartımda bir adet pcle 4 ve bir adet de pcle 3 M.2 SSD slotu bulunuyor. Bende de şu an için bir adet M.2 SSD mevcut. İleride bir tane daha SSD eklemek istiyorum fakat 10. nesil işlemcilerde 2 adet M.2 slotunun dolu olması halinde birinin deaktif olduğu ile ilgili yorumlar bulunmakta. Ben elimdeki M.2 SSD'yi pcle 4 slotuna takarsam ileride de diğer slota başka bir M.2 SSD alıp kullanabilir miyim? Pcle 4 slotuna pcle 3 destekleyen M.2 SSD çalışır mı?

M.2 SSD çalışır ama önerim 3.0'a takmanız ileride Crucial 500 GB P5 Plus CT500P5PSSD8 M.2 PCI-Express 4.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu SSD'yi almanız önerimdir.

Hocam zaten PCl 4 hızı alamayacağım için PCl 4 destekli bir ssdye fazladan para vermek gereksiz değil mi? Bunun hızından istifade edebilmem için 11. Nesil işlemci almam gerekiyor ama ben uzun bir süre var olan işlemciyi kullanmayı düşünüyorum.

PCle 4 slotuna PCle 3 destekleyen M.2 SSD çalışır ama pcle 3 hızı ile çalışır. Fazladan para vermeye değmez.
İki slotu da aktif bir şekilde kullanabilir miyim peki? Yorumlarda çok kafa karışıklığı var. 10. Nesil işlemcilerde iki m2 slotu kullanınca birisi deaktif oluyormuş. O yüzden net bir bilgi almak istiyorum boşuna ikinci ssdye para vermeyeyim ve sata ssd düşüneyim.

MSI anakartlar için dediğniz durum geçerli .
Kaynak link

Sizin anakartınız için bunula ilgili bir kaynak bulamadım ama MSI sitesinde yazdıklarına göre büyük ihtimalle sizde de bu sorun oluşucak .
Yine de herhangi bir kaynak bulamadığımı tekrar belirtiyim.
İki slotu da aktif bir şekilde kullanabilir miyim peki? Yorumlarda çok kafa karışıklığı var. 10. Nesil işlemcilerde iki m2 slotu kullanınca birisi deaktif oluyormuş. O yüzden net bir bilgi almak istiyorum boşuna ikinci ssdye para vermeyeyim ve sata ssd düşüneyim.

MSI anakartlar için dediğniz durum geçerli .
Kaynak link

Sizin anakartınız için bunula ilgili bir kaynak bulamadım ama MSI sitesinde yazdıklarına göre büyük ihtimalle sizde de bu sorun oluşucak .
Yine de herhangi bir kaynak bulamadığımı tekrar belirtiyim.
Muhtemelen deaktif olacak benim anakartta da. O yüzden sata ssdlere yönelmem en iyisi olacak bu durumda. Teşekkürler bilgi için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı