i5 10400F & RX 580 macOS Sürümü önerisi

Tüm cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum hocam, emeğinize sağlık.

Edit: Son olarak sistemim için uygun olan efi/kext dosyalarını ve rehber iletebilecek birisi olursa çok sevinirim, sanırım bunlar olmadan kurulum yapılamıyormuş, internetten bulmaya çalıştım ama bulamadım.

Son düzenleme:
Hocam açıkçası sanal kurup kurmamakla arasında kaldım bir yanım sanal kurarsam sorun olmaz diyor, ama 128 mb ekran kartı olayı çok can sıkıcı hiç keyif vermez, diğer yanım opencore ile kurup keyfine bak diyor. Setsuna hocam yutabiliyor dediği için bir an acaba windows çöker mi falan diye düşündüm, EFI ve boot order için bana yardımcı olma şansınız olabilir mi acaba ? yani sorunsuz, ekran kartımın tanıtıldığı bir usb oluşturmak için tam olarak ne yapmalıyım ?

ayrıca yardımlarınız için canı gönülden teşekkür ederim.

EFI düzgün atılıp, boot order doğru ayarlanırsa böyle bir durum yaşanmaz.
Eskiden cok denememe ragmen olmuyordu kacirdigim bir sey varmis demek ki. Senin ismi bulamadim nick degistirmissin etiketleyecektim.
Setsuna hocam yutabiliyor dediği için bir an acaba Windows çöker mi falan diye düşündüm,
Hayir hayir oyle bir olay olmaz aksine zaten Windows'u etkileyen bir sey yok burda.

@wehrmachtt sanal kuracağına kurma daha iyi. Sistemin uyumlu, diskinde alan varsa ayırıp yap dual boot. İlk aşamada 60-80 arası vermen oldukça yeterli zaten. Intel EFI'ler ile aram pek yok fakat test etmen için bir tane oluşturup paylaşırım. Şu an direkt atamasam da ilerleyen saatlerde paylaşırım.

Tamamdır hocam çok teşekkür ediyorum, peki bu vereceğiniz EFI ile kurulum sağladığımda zaten bir hata olursa kurmayacak değil mi ? önce ekran kartı vb şeylerin her şeyini ayarladıktan sonra mı kurulum yapabiliyorum yoksa EFI ile sorunsuzca kurduktan sonra Ventura aktifleştikten sonra da sorun olmadan kurulum yapabilir miyim ekran kartı kext dosyalarını vs ?

Yarım yamalak da yaparsın, tam şekilde de yaparsın. Ekran kartlık bir durum yok çünkü Polaris RX580 ekran kartın Native olarak destekli. Framebuffer vb. etkiler için WhateverGreen.kext yeterli olacak zaten. İşlemcin için de CPUFriend kullanıp güç ve performans optimizesi yaparsın. SSDT-PLUG kullanıp Core ACPI'yi de halletmiş olursun fakat zaten bu gibi şeylere gerek kalmadan artık hazır geliyor. Eskisi kadar zor veya kompleks bir işlem değil artık Hackintosh. Soruların varsa toparlayıp sor, yanıtlarım.

Tamamdır hocam %90 olarak yanıtlamış oldunuz sorularımı, sadece kurulum için müsaadenizle şunları soracağım;

1)Siz bana EFI dosyası ilettiğinizde kurulum için tamamen hazır mı olacağım ? yani BIOS ayarlarımı yapacağım ve EFI vb dosyaları aktardıktan sonra normal bir şekilde kurulum mu yapacağım ? CPUFriend ve SSDT-PLUG dediğiniz şeyleri MacOS kurulduktan sonra mı gerçekleştireceğim yoksa onlar da mı boot/usb sürecine dahil ?

2)Google drive dışında torrent olarak indirebileceğim bir alternatif biliyor musunuz ? çünkü VINN kullanıyorum ve internetim fazla hızlı değil, drive mutlaka yarıda kesiliyor asla sorunsuz inmiyor, özelden bana uygun bir torrent sürümü iletebilirseniz çok sevinirim araştırdım ama bulamadım, bulduğum da rdr uzantılı bir torrent 11.9 gb ama güvenemedim boşa indirmek istemiyorum.

tekrardan çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…