i5 10400F satılıp yerine i3 12100F alınmalı mı?

Intel i5 10400F kullanıyorum. Bunu alıp kendi işlemcimi satsam mantıklı olur mu?
Oyun performansında diğer donanımına bağlı olarak değişim olacaktır. Ancak çok çekirdek isteyen oyunlarda pek fark edilmeyebilir. 12400f veya yeni çıkacak 13400f aklını başından alabilir.
Anakartı da değiştirmen gerektiğini belirtmeliyim.
234234.jpg

Oyun performansında diğer donanımına bağlı olarak değişim olacaktır. Ancak çok çekirdek isteyen oyunlarda pek fark edilmeyebilir. 12400F veya yeni çıkacak 13400F aklını başından alabilir.
Anakartı da değiştirmen gerektiğini belirtmeliyim.
Eki Görüntüle 1561046

Benim işim genel olarak render ile. Oyun çok nadir oynarım. Render konusunda ciddi farklar olacaksa direkt 12100F modeline geçeyim.

Benim işim genel olarak render ile. Oyun çok nadir oynarım. Render konusunda ciddi farklar olacaksa direkt 12100F modeline geçeyim.

İşlemci render için değişik makalelerde, özellikle ram ve işlemci gücü önemli deniyor. Şuan kullandığınız işlemci 6 çekirdek, düşündüğünüz daha üstün frekansta çalışan 4 çekirdek. Toplam iş gücü arasında da büyük fark gözükmüyor. Her ne kadar tek çekirdekte fark büyük gözükse de render için istediğinize ulaşamayabilirsiniz. 12400f ya da 13400f'i beklemek çok daha doğru olacaktır. Belki sonraki adım olarak ramleri geliştirmeyi de düşünebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı