Geçtiğimiz ay yeni bir bilgisayar topladım. Her şeyin güncel olmasına rağmen Apex Legends oynarken ekran donuyor ve yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Oyun Steam üzerinden giriş yapıyorum, Origin yüklü değil. CV550 550W 80, i5-10400F, RTX3050, MSI MB B560M Pro Wi-Fi Corsair Vengeance white RGB 16 GB(2x8GB) DDR4 3200MHz, SanDisk Ultra 3D 500GB, ekran kartı sürümü: 511.79
Herhangi bir çözümü olan varsa yardımınızı talep ediyorum. Siz de takdir edersiniz ki 20k civarı para ile topladığınız sistemin böyle bir sorunla karşınıza çıkması sinir bozucu.
Aynı işlemciyi kullanıyoruz ısınma sorunu yaşadığım dönemde 1-2 kere böyle şeylerle karşılaşmıştım. İşlemci oyunlarda kaç derecelere çıkıyor kontrol eder misiniz? Ben MSI Afterburner programını kullanıyorum bilgileri izlemek için.
bios güncelledim, çözüm olacak mı önümüzdeki günlerde göreceğiz teşekkür ederim. işlemci verimli değil derken sistem için düşük mü kalıyor demek istediniz?
@konrad_k@RedAlert2 sorun yavaşlaması ve takılması değil ama, yani işlemci ısınsa dahi birden donup kilitlemez diye düşünüyorum, hani takılma ve yavaşlama olur belki. Benim sorunum anlık olarak ekran donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum kasadan bir iki saatte bir oluyor bu. BIOS güncelledim ekran kartını güncelledim, oynarken işlemci sıcaklığına da bakacağım. Duruma göre geri dönüş yaparım. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
@konrad_k@RedAlert2 sorun yavaşlaması ve takılması değil ama, yani işlemci ısınsa dahi birden donup kilitlemez diye düşünüyorum, hani takılma ve yavaşlama olur belki. Benim sorunum anlık olarak ekran donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum kasadan bir iki saatte bir oluyor bu. BIOS güncelledim ekran kartını güncelledim, oynarken işlemci sıcaklığına da bakacağım. Duruma göre geri dönüş yaparım. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Merhaba yeniden, dün 1 saat kadar oynadım ve işlemci sıcaklığı ortalama 60 derece, en yüksek 69u gördü. Ekran kartı sıcaklığı da 70'in üstüne çıkmadı. Çok uzun süre oynamadığım için sorun çözüldü diyemiyorum ama en azından sorunun işlemcinin ısınmasından kaynaklanmadığını söyleyebiliriz sanırım.