Arkadaşlar öncelikle iyi günler, yakın bir zamanda ekran kartım çok düşük performanslı olduğu için (GT730 GDDR3 4 GB) ASUS RTX 3050'ye geçiş yaptım. Ekran kartımı takıp oyunları denemeye başladım fakat oyunlarda donmalar, ses tekrarları (bir sesi birkaç kez oynatıyor), ve çökmeler yaşıyordum. Buna neyin kaynak olduğunu öğrenmek için biraz araştırma yaptım ve oyunlarda çoğu zaman %95 ~ %100 kadar CPU kullanımı, çoğunlukla %80 DRAM kullanımı ve %30 civarında GPU kullanımı yaşadığımı fark ettim. Eski ekran kartın sürücüsünü ilk başta silmeyi unutup direkt yeni ekran kartının sürücüsünü kurmuştum fakat sonra DDU üzerinden temiz bir kurulum yaptım, ayrıca Windows'u tekrar kurdum ve oyun dosyalarını doğrulamak gibi birkaç işlem daha yaptım. Özellikle Dying Light oynarken GPU kullanımı çok düşük oluyor ve CPU kullanımı %100'e fırlıyor, genellikle bir süre sonra da oyun çöküyor. Bazı oyunlar ise CPU yerine DRAM kullanıyor, o da bahsettiğim gibi %80 civarında oluyor. Bottleneck olduğunu düşünmüyorum, malum i5-10400F RTX 3050'yi taşıyabiliyor. DRAM tek slot 8 GB kullanıyorum, anakart olarak Prime H410M-E sahibiyim. BIOS güncel, sürücüler güncel, bu probleme ne sebep oluyor olabilir?