i5 10400F sisteme macOS kurulur mu?

rbstsoul

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. i5 10400F, RX 550, 16 GB RAM ve 480 GB SSD sisteme Windows'un yanına macOS kurabilir miyim? En son Hackintosh yapmaya çalışırken anlamadığım bir şekilde BIOS bozuldu, o yüzden BIOS'tan ayar yapamayacağım. Sistem UEFI, sanallaştırma kapalı, Secure Boot kapalı. Bir şekilde kurmak istiyorum. Ve kurarsam kasar mı? RX 550 için hangi ayarları yapmam gerekir?

RX550 maalesef desteklenmiyor farklı bir mimari olduğundan dolayı. İşlemciniz de F serisi olduğundan dolayı dahili grafik birimine sahip değil yani onu da kullanamazsınız. Maalesef bilgisayarınıza Hackintosh kuramazsınız.
Fake ID gibi bir şeyler gördüm, onunla olur mu?

Fake ID gibi bir şeyler gördüm, onunla olur mu?

Maalesef olmaz. RX 400 serisinin mimarisi Baffin, RX 500 serisinin ise Polaris lakin ara model olan RX 550'nin mimarisi Lexa yani desteklenen bir mimari değil. Zamanında ben de çok denemiştim o kartı çalıştırmayı ama hiçbir şekilde çalıştıramadım.

Ekran kartınızın mimarisi nedir? Yanlış hatırlamıyorsam bazı RX 550 modelleri Polaris ile geliyordu. GPU-Z üzerinde mirarini belirtilmesi lazım.
1627215239948.png

Sanırım Vulkan. (Pardon, Lexa.)

Kurabilirsiniz ama VRAM 3 MB olarak algılanır. Kurmamanız daha iyi, zamanınızı boşuna harcamayın.
Ancak sistemde SSD var, hiç performans alamaz mıyım? Sadece Chrome'a girmek ve yazılım için vs. yapacağım. Animasyonların tepkime süresi normal olursa sıkıntı olmaz. Ve nasıl kuracağımı, hangi sürümü kurabileceğimi söyler misiniz?
@Yiğit Gençer

Son düzenleme:
Ancak sistemde SSD var, hiç performans alamaz mıyım? Sadece Chrome'a girmek ve yazılım için vs. yapacağım. Animasyonların tepkime süresi normal olursa sıkıntı olmaz.
Chrome'u bırak, sistemde normal gezinemezsin bile. SSD bu noktada bir işe yaramıyor ne yazık ki :(
İmleci hareket ettirirken bile sorun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı