i5 10400F sisteme RAM önerisi

Daha fazla  
Arkadaşımın RAM'lerim bozuldu firmadan iade aldık yeni RAM alacağız almışken de 32 GB alalım dedik. Sistem aşağıdaki gibi bir problem olur mu 3200 bilerek alıyoruz ileride işlemci yükseltirsek bir daha uğraşmayalım diye.
Anakart: MSI B460M a Pro.
İşlemci: i5 10400F.

3200MHz almanız çok da bir anlam ifade etmeyecek onu belirteyim. Çünkü anakartınızın yonga setinde RAM frekans sınırlaması var ve bu da RAM'lerin 2933 MHz'in üstüne çıkamamasına neden olacak. Bu sorunun önüne geçmek için:

Ya RAM'leri 2933 MHz seçmeniz lazım.

Ya da anakartı Intel'in 500 serisi yonga setli anakartlarına (H510, B560, Z590) yükseltmeniz, veya yine Z serisi bir anakart tercih etmeniz lazım. Aksi takdirde RAM'ler 2933 MHz üstüne çıkamayacak.

Yok biliyorum çıkamayacağını anakart ile işlemci değişince bir de RAM için masraf etmeyelim dedik.

O zaman bundan alın, hem daha ucuz hem de daha iyi. Crucial'ı bellekler konusunda öneririm. Micron'un tüketici markasıdır.

O zaman bundan alın, hem daha ucuz hem de daha iyi. Crucial'ı bellekler konusunda öneririm. Micron'un tüketici markasıdır.

Tam da sıradaki sorum buydu :D buna bakıyordum.

Tam da sıradaki sorum buydu :D buna bakıyordum.

Eh, benim de önerimdir kendisi :D alabilirsiniz memnun kalacağınızı düşünüyorum. OC potansiyeli de çok iyidir bu RAM'lerin. Bırakın 3200'ü 3600 veya daha üstüne de çıkabilirsiniz.

Eh, benim de önerimdir kendisi :D alabilirsiniz memnun kalacağınızı düşünüyorum. OC potansiyeli de çok iyidir bu RAM'lerin. Bırakın 3200'ü 3600 veya daha üstüne de çıkabilirsiniz.

Peki bir şey daha soracağım işlemci i5 olduğu için 2666 da çalışıyor RAM'ler XMP açmanın bir anlamı yok değil mi?

Peki bir şey daha soracağım işlemci i5 olduğu için 2666 da çalışıyor RAM'ler XMP açmanın bir anlamı yok değil mi?

O öyle değil pek aslında. Yonga setinin destekleyeceği maksimum MHz değeri ile çalışacaktır. Ryzen işlemciler için 3200MHz gözükürken siz 4000+ MHz bile yapabiliyorsunuz. XMP açınca senaryo nasıl olur tam fikrim yok ama tahminimce 3200MHz değil 2933MHz'de çalıştıracaktır RAM'leri. Yani siz 2666'nın üstüne çıkınca sorun olmaz. Yonga setinin desteğini aşmadıkça sıkıntı çıkmaz.

Arkadaşımın RAM'lerim bozuldu firmadan iade aldık yeni RAM alacağız almışken de 32 GB alalım dedik. Sistem aşağıdaki gibi bir problem olur mu 3200 bilerek alıyoruz ileride işlemci yükseltirsek bir daha uğraşmayalım diye.
Anakart: MSI B460M a Pro.
İşlemci: i5 10400F.
Alabilirsiniz. Ben 2 senedir 3600 MHZ olanlarını sorunsuz kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı