i5 10400F ve RTX3060 Ti darboğaz mı yapıyor?

hamit say

Kilopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler halihazırda i5 10400F işlemcim vardı, internetten ve forumlardan araştırarak yanına 3060 Ti ekledim fakat videolarda gösterilen performansı alamıyorum. İşlemcimi %100 performansla çalıştırırsam o performansı veriyor fakat 100 derecede sabit çalışıyor, videolara bakıyorum insanlar aynı performansı alıyorken işlemci sıcaklığı 65-70 derece arası alıyorlar. Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl bir çözüme varabilirim? Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi günler halihazırda i5 10400F işlemcim vardı, internetten ve forumlardan araştırarak yanına 3060 Ti ekledim fakat videolarda gösterilen performansı alamıyorum. İşlemcimi %100 performansla çalıştırırsam o performansı veriyor fakat 100 derecede sabit çalışıyor, videolara bakıyorum insanlar aynı performansı alıyorken işlemci sıcaklığı 65-70 derece arası alıyorlar. Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl bir çözüme varabilirim? Yardımlarınız için teşekkürler.

İşlemci 100 derecede ise büyük sorun var demektir. Soğutucunuz ve kasanız nedir? Termal macun sürdünüz mü? Sıcaklığa nereden bakıyorsunuz? Asıl soruya gelirse yer yer %5 civarı darboğaz olabilir.

İşlemci 100 derecede ise büyük sorun var demektir. Soğutucunuz ve kasanız nedir? Termal macun sürdünüz mü? Sıcaklığa nereden bakıyorsunuz? Asıl soruya gelirse yer yer %5 civarı darboğaz olabilir.
Şöyle izah edeyim termal macun yeniydi o dereceleri görünce dedim bi sileyim tekrar yapayım silmek için işlemciyi aldığımda işlemci 1.5 saat civarı çalışmıştı ve büyük ihtimalle 100derece de çalıştı ama işlemci aldığımda buz gibiydi kendi kendime acaba msi afterburner ile alakalı bir durum mu diye düşündüm takıp sesi dinledim verilerde tekrar 100dereceye çıkınca işlemci fanı uçak gibi çalışıyordu.Dar boğaz yaptığını biliyorum fakat araştırmalarımda hissetirecek kadar olmaz diyordu ki zaten öyle bi anda 100den 50ye felan düşmüyor fps farkedilebilir bir darboğaz olmuyor.(soğutucu stok soğutucu,kasa üzerinde 4 adet fanım var rapmage fusion markası)
Soğutmaları farklıdır. 10400F ile 300 Ti zaten darboğaz yapar. İşlemciyi nasıl %100 performansa alıyorsunuz?
Pil gücü ayarlarındaki kısımdan max %100ü seçiyorum fakat şunu yazmamışım verilerde işlemcinin %60ını kullanırken bu derecelere çıkıyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı