i5 10400F ve RX 5500 XT sistem nasıldır?

Arda.66

Hectopat
Daha fazla  
Sistem.
İşlemci: i5 10400F.
Anakart: Gigabyte H410M H
Ekran kartı: MSI RX 5500 XT 4 GB Mech fiyatını 2150TL'ye aldım.
SSD: SanDisk 500GB M.2 SSD.
RAM: 8 GB 3000MHz (1 ay sonra 16 yapacağım)
Güç kaynağı: Sharkoon SHP650 V2 650W 80+

Sizce sistemim nasıl? Ayrıca ekran kartının soğutması yetersiz diye duymuştum bana maksimum 400TL kasa önerebilir misiniz? Ayrıca sisteme 10 üzerinden kaç verirsiniz?
Son olarak darboğaz yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel stok durumlarında ve piyasada alınabilecek en ideal sistemlerden birisini kurmuşsun. Seçenekler az zaten. 5500 XT 4 GB ile 8 GB modeli aynı kas gücüne sahip yalnızca yüksek VRAM isteyen oyunlarda eksik kısmı RAM'den alırken 8 GB modeline kıyasla %10'a kadar performans kaybedebiliyor. Bu da çok dert edilecek bir durum değil, elindeki kartın 1650 Super'den eksiği yok. RAM'lerini 2x8 GB yapana kadar performans sıkıntısı yaşaman olası o yüzden bu süreyi pek kafana takma. MSI Mech modeliyle de idare edersin burada tavsiye edilen kasalardan birini alırsan. Yüksek sıcaklıklar göreceğini zannetmiyorum. İşlemcin gayet güzel, SSD iyi. 1080P için güzel bir sistem kolay kolay üzmez.

Güncel stok durumlarında ve piyasada alınabilecek en ideal sistemlerden birisini kurmuşsun. Seçenekler az zaten. 5500 XT 4 GB ile 8 GB modeli aynı kas gücüne sahip yalnızca yüksek VRAM isteyen oyunlarda eksik kısmı RAM'den alırken 8 GB modeline kıyasla %10'a kadar performans kaybedebiliyor. Bu da çok dert edilecek bir durum değil, elindeki kartın 1650 Super'den eksiği yok. RAM'lerini 2x8 GB yapana kadar performans sıkıntısı yaşaman olası o yüzden bu süreyi pek kafana takma. MSI Mech modeliyle de idare edersin burada tavsiye edilen kasalardan birini alırsan. Yüksek sıcaklıklar göreceğini zannetmiyorum. İşlemcin gayet güzel, SSD iyi. 1080P için güzel bir sistem kolay kolay üzmez.
Selam aga ben pek bilmiyorum ama GTX 1660 super sistem için hangi işlemci daha iyi olur i3 10100fmi yoksa bütçemi aşarak i5 10400f mi alayım muhtemeden i3 10100f alacam sea of thieves, GTA 5 online, warzone gibi oyunlarda darboğaz yaparmı i3 10100f? Şimdiden teşekkür ederim

Hepinize çok teşekkür ederim. Bütçe 450TL oldu 450TL ve altı kasa önerirseniz sevinirim hava sirkülasyonu iyi olan ve ekran kartını ısındırmayacak bir kasa maksimum 450TL RGB olursa iyi olur gerisini size bırakıyorum saygılar...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı