Merhaba,
Anakart ve işlemcimi yükseltmek istiyorum. Diğer parçalarım tamam ASUS GTX1060 3GB ekran kartı, Thermaltake 600W 80+ kasam mevcut. Sadece işlemci ve anakart satın alacağım. Intel i5 10400F veya R5 3500X arasında gidip geliyorum. Bu iki modelden sizce hangisini tercih etmeyelim, genellik CS:GO türü FPS oyunları oynayacağım. Ayrıca bu işlemcilere uygun geleceğe dönük anakart tavsiyeleriniz nelerdir?(Anakart ve işlemci için maximum 2500 TL bütçem mevcut).
Eğer mümkün ise linkte paylaşırsanız bu akşam satın almayı düşünüyorum.
Her türlü 10400F öneririm. Bazı oyunlarda 3600'den önde bile olduğu oluyor. 10400F'nin rakibi 3600 ve 3600X. İsterseniz B460 anakart da alabilirsiniz. Ben Intel stok soğutucusunu beğenmediğim için soğutucu da dahil ettim.
Marka Ve Model AMD Ryzen 5 3600 Intel i5 10400F Nanometre 7nm 14nm En Yüksek Sıcaklık Değeri 95 Derece 100 Derece Güç Tüketimi (Boşta) 65 Watt 65 Watt Temel Frekans 3.6 GHz 2.9 GHz Turbo Frekans 4.2 GHz 4.3 GHz Soğutucu Wraith Stealth Yok arkadaş kendi sitelerine bile yazmamışlar...
Tavsiyelerinizi dinleyip anakartı bu model Z490 aldım, işlemciyi de @BerkayZ87 yönlendirmiş olduğu linkteki yorumları vs. okudum i5 10400f almaya karar verdim. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Ram olarak 2133mhz Hyperx ddr4 ramlerim var bir süreliğine bunlar ile idare edeceğim..
Tavsiyelerinizi dinleyip anakartı bu model Z490 aldım, işlemciyi de @BerkayZ87 yönlendirmiş olduğu linkteki yorumları vs. okudum i5 10400f almaya karar verdim. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Ram olarak 2133mhz Hyperx ddr4 ramlerim var bir süreliğine bunlar ile idare edeceğim..
Olabilir teşekkür ederim.Konuyu tekrar hortlatmak gibi olucak ama kasam Thermaltake Versa n21 model, işlemcinin stok fanı yeterli gelir mi ki bu kasaya?
Bana kalırsa CS:GO için stok yeterli olur ama biraz kullanıp değerleri HW Monitor, Core Temp gibi programlarla öğrenip duruma bakarsınız. Ona göre @BerkayZ87 'nın önerdiği fanı alabilirsiniz ki kendisi belki daha iyi önerilerde bulunur.