i5 10400F vs R5 2600 vs R3 3100

Bütçe
1500-1800

loneytunes

Megapat
Daha fazla  
Merhaba 2016 yılında dizdiğim sistemimi yenilemek istiyorum, daha önce hiçbir zaman AMD işlemci kullanmadım, fakat ekran kartı sorunlarını biliyorum AMD'nin çok ısınma reset atma vb. işlemcilerinde böyle sorunlar yok diyorlar çok öneriyorlar, ama ben güvenemiyorum 10400F araştırdığım kadarıyla çok güzel görünüyor benim isteklerimi sonuna kadar karşılıyor da. Tek kullanım amacım oyun oynamak, başka ne O.C yapıyorum ne render yapıyorum hiçbir şey yok başka. Profesyonel bir oyuncu da değilim, bütçem de ortalama 1500-1800 lira arası. Benim tercihim yıllardır bağlı olduğum Intel i5 10400F, ama sizin önerilerinizi de bekliyorum, nedenleri ile yazarsanız çok sevinirim teşekkürler.

Hocam 10400F saf performans bakımından R5 3600'ü de geçebiliyor. Amaç sırf oyun oynamaksa 10400F alın geçin gayet ihtiyacınızı karşılar.

Merhaba 2016 yılında dizdiğim sistemimi yenilemek istiyorum, daha önce hiçbir zaman AMD işlemci kullanmadım, fakat ekran kartı sorunlarını biliyorum AMD'nin çok ısınma reset atma vb. işlemcilerinde böyle sorunlar yok diyorlar çok öneriyorlar, ama ben güvenemiyorum 10400F araştırdığım kadarıyla çok güzel görünüyor benim isteklerimi sonuna kadar karşılıyor da. Tek kullanım amacım oyun oynamak, başka ne O.C yapıyorum ne render yapıyorum hiçbir şey yok başka. Profesyonel bir oyuncu da değilim, bütçem de ortalama 1500-1800 lira arası. Benim tercihim yıllardır bağlı olduğum Intel i5 10400F, ama sizin önerilerinizi de bekliyorum, nedenleri ile yazarsanız çok sevinirim teşekkürler.
Yazdığınız seçenekler İ5 10400f in rakibi değil. Amd tarafındaki dengi Ryzen 5 3600 dür. Ancak fiyat olarak bakınca şuan İ5 daha uygun. Sadece anakart fiyatı biraz daha pahalı ancak sırf oyun içinse gayet yeterli olacaktır İ5. Render vs. yapsaydınız Amd önerirdim ancak saf oyun performansı olarak İ5 diğer seçeneklerden daha iyi.

Dostum teşekkür ederim öncelikle, ama R5 3600'e bütçem yetmiyor, AMD Ryzen alacaksam ya R3 3100, ya da R5 2600.

R3 3100 ve R5 2600 10400F'in rakibi değil, ancak R5 3600 onun rakibi olabilir ancak saf performans konusunda da yine 10400F önde. 10400F daha iyi bir tercih.

Dostum teşekkür ederim öncelikle, ama R5 3600'e bütçem yetmiyor, AMD Ryzen alacaksam ya R3 3100, ya da R5 2600.
İlla Amd alayım diyorsanız Ryzen 5 3500x 6 çekirdek 6 izlek olmasına rağmen diğer yazdığınız amd işlemcilerden daha iyi. Fiyat olarak da İ5 10400f e yakın. Ancak İ5 in performans olarak bayağı altında. En iyi seçenek İ5 10400f gibi duruyor.

Yazdığınız seçenekler i5 10400F in rakibi değil. AMD tarafındaki dengi Ryzen 5 3600 dür. Ancak fiyat olarak bakınca şu an i5 daha uygun. Sadece anakart fiyatı biraz daha pahalı ancak sırf oyun içinse gayet yeterli olacaktır i5. render vs. yapsaydınız AMD önerirdim ancak saf oyun performansı olarak i5 diğer seçeneklerden daha iyi.

Çok teşekkür ederim değerli cevaplarınız için, bir şey soracağım benim şu an halihazırda bir Anakart'ım var, ASUS H81M-K. 10400F alsam bu anakart ile uyumlu mu acaba bakabilir misiniz rica etsem zahmet olacak ama? Uyumlu ise önce işlemciyi almak isterim daha sonra ayrıca anakart ve RAM yükseltmesi yaparım.

Çok teşekkür ederim değerli cevaplarınız için, bir şey soracağım benim şu an halihazırda bir Anakart'ım var, ASUS H81M-K. 10400F alsam bu anakart ile uyumlu mu acaba bakabilir misiniz rica etsem zahmet olacak ama? Uyumlu ise önce işlemciyi almak isterim daha sonra ayrıca anakart ve RAM yükseltmesi yaparım.

Anakart ile uyumlu değil hocam soketler farklı, anakart da değiştirmeniz gerek.

Uyumlu değil.
10400F ile uyumlu çipsetler:

H410, B460, Z490, H470, H510, B560, Z590'dır.

Tavsiyem H510, B560 almanız ileriye dönük uyumlu olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı