Öyle değil o iş tam olarak. Tam araştırıp gelirseniz sevinirim.
Ben de
Birkaç FPS için bütçeyi en az 400-500TL aşacak. Gerek yok 10400F Ryzen 5 3600 stok hali ile neredeyse aynı FPS veriyor.
@baranxozdemir tavsiyem 10400F al kafan rahat olsun zaten 3600'ün stok hali ile aynı FPS veriyor.
Ryzen 5 3600 vs Intel Core i5-10400F | youtube.comÖyle değil o iş tam olarak. Tam araştırıp gelirseniz sevinirim.
Zamanında 10100F sistem topladım. Şimdi yeniden 1600AF ile topluyorumUmarım anlatabilmişimdir.
Zamanında 10100F sistem topladım. Şimdi yeniden 1600AF ile topluyorumUmarım anlatabilmişimdir.
10400F genelde fiyatıyla öne çıkıyor. İyi bir AMD ekosisteminin performansı çok iyi ama onu da oluşturmak son 1 yıldır biraz zahmetli işlemci fiyatlarından ötürü.
Daha iyi bir AMD işlemci seçebilirdin 10100F'den 1600 AF ne bileyim. 3300X veya 3600 olsa daha iyi olurdu.
Bu işi şansa bırakmak olur yalnız, açıkçası ağırlıklı olarak oyunla ilgileniyorsa daha farklı bir seçenek @kino belirttiği gibi daha mantıklı olur. Tabii kullanım amacı ve bütçe de bu noktada önemli bir unsur..OC yapmak için aldığını düşünüyorum. İyi bir silikon denk gelirse OC ile 3600 performansına getirebilir.
Neden 1600AF'ye geçiyorsunuz?
Diğer sistem aynı şekilde kalıyor. İki farklı lokasyonda ikamet ettiğim için bir sistem daha kuruyorum. Fiyat/Performans olarak toplayacağım için 3600 gibi bir tercihte bulunamam maalesef. 1600AF seçmemin nedeni ise 800 lira bantlarında rakipsiz olması. Yanına 130 TL'ye DarkFreezer x96 aldım. Silicon lottery olayına henüz giremedik sistemi bir araya getirmediğim için fakat 4.2 GHz frekanslarına ulaşırız diye düşünüyorum. Neden AMD tercih ettim kısmında ise bu kadar (Intel) sınırlayıcı ve ölü bir soket görmedim. Ne gelecek nesillere yükseltme olağanız var, ne OC olanağınız var, ne de RAM bellek hızlarınız istenilen frekansta çalışıyor. Bunları istiyorsan Z serisi anakart + K ibareli işlemci alacaksın ki onların da fiyatı ortada. B450 S2H ve 1600AF ikilisini her şekilde tercih ederim. OC yapsanız bile 10100F'in oyun performansını yakalayamazsınız belki ama ileriye dönük bir sisteminiz olmuş olur.10400F genelde fiyatıyla öne çıkıyor. İyi bir AMD ekosisteminin performansı çok iyi ama onu da oluşturmak son 1 yıldır biraz zahmetli işlemci fiyatlarından ötürü.
Daha iyi bir AMD işlemci seçebilirdin 10100F'den 1600 AF ne bileyim. 3300X veya 3600 olsa daha iyi olurdu.
OC yapmak için aldığını düşünüyorum. İyi bir silikon denk gelirse OC ile 3600 performansına getirebilir.
Bu işi şansa bırakmak olur yalnız, açıkçası ağırlıklı olarak oyunla ilgileniyorsa daha farklı bir seçenek @kino belirttiği gibi daha mantıklı olur. Tabii kullanım amacı ve bütçe de bu noktada önemli bir unsur..
Diğer sistem aynı şekilde kalıyor. İki farklı lokasyonda ikamet ettiğim için bir sistem daha kuruyorum. Fiyat/Performans olarak toplayacağım için 3600 gibi bir tercihte bulunamam maalesef. 1600AF seçmemin nedeni ise 800 lira bantlarında rakipsiz olması. Yanına 130 TL'ye DarkFreezer x96 aldım. Silicon lottery olayına henüz giremedik sistemi bir araya getirmediğim için fakat 4.2 GHz frekanslarına ulaşırız diye düşünüyorum. Neden AMD tercih ettim kısmında ise bu kadar (Intel) sınırlayıcı ve ölü bir soket görmedim. Ne gelecek nesillere yükseltme olağanız var, ne OC olanağınız var, ne de RAM bellek hızlarınız istenilen frekansta çalışıyor. Bunları istiyorsan Z serisi anakart + K ibareli işlemci alacaksın ki onların da fiyatı ortada. B450 S2H ve 1600AF ikilisini her şekilde tercih ederim. OC yapsanız bile 10100F'in oyun performansını yakalayamazsınız belki ama ileriye dönük bir sisteminiz olmuş olur.