i5 10400F'den R7 7800x3D'ye geçmeye değer mi?

İmkân varsa değer tabii ki. Oyun için 7800X3D'den daha iyi bir işlemci yok şu an piyasada. Üstelik DDR4'ten de DDR5'e geçmiş olacaksın.
Arkadaş çok doğru söylüyor hocam. Almaya değer.

Benim önerdiğim daha iyi hem de ATX.

Hocam biraz detaylı baktım şimdi iki karta.

Sizin karta a 1 adet fazladan pci e slotu koymuşlar, benim aldığım kartta ise bu slotu kaldırıp m2 slotu koymuşlar. M2 benim daha çok işimi yarıyor.

Ayrıca vrm sıcaklık testlerine baktığım da sizin attığınız kart ciddi derecede gaming plus un gerisinde kalıyor.

Aşağıdaki linkte iki kartında da vrm testlerine bakabilirsiniz. gaming plus 87C ile götürürken işi sizin seçtiğiniz kart 113C yi buluyor. %30'luk bir fark yapıyor bu.

İki kartta alınabilir kart tabiki. Ancak biraz fazla ücreti soğutma için istiyorlar belli ki.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum videoda kullanılan işlemci R9 7950X. Zaten bu seviye işlemcileri biz B650´nin orta-üst seviyesi değil, direkt üst seviye anakartlar öneriyoruz. Zaten 7800x3D için çok rahat yeterli iki anakartta. Ayrıca B650S Wi-Fi anakartında 2 adet M.2 SSD mevcut dostum. Ayrıca VRM sayısı daha fazla. 650S Wi-Fi modeli daha iyi.

Öğrenmek için soruyorum aynı şartlarda yapılan bir testte bir anakart diğerinden daha soğuk kalıyorsa bu onun diğerinden daha iyi soğutma kabiliyeti olduğunu göstermez mi ?

Sonuçta 7950x ile daha sıcak çalışıyorsa başka bir X işlemci ile de diğer karta göre daha sıcak çalışacaktır. Sonuçta 2 anakarta takılan işlemciler de aynı.

Evet sizin önerdiğiniz anakartta soğutucu bölmeler mevcut, benim önerdiğimde bu çok daha az. Bu da sizin önerdiğiniz anakartı soğutma bakımından daha iyi yapıyor. Ancak 7800x3D en fazla 120W çekebilen bir işlemci 7950X ise 170W çekiyor. Yani siz eğer 7800x3D takacak iseniz merak etmeyin B650S Wi-Fi ısınmaz. Ancak 7950X gibi amiral gemisi işlemciler takacaksanız evet sıcaklık konusunda B650S Wi-Fi yetersiz kalır. Zaten bizler 7950X gibi işlemciler için daha üst seviye anakartlar öneriyoruz.

Açıkcası amd tercihinin sebebi biraz anakartı uzun ömürlü kullanabilmek. 15 sene önce amd kullanırdım yeni işlemci çıkardı tak ona geçerdim. İntelde hangi işlemci hangi soket onu bile takip edemiyorum.

AM5 en az 2 sene daha devam edeceğine göre biraz uzun ömürlü düşünüp bunlara fazla kafa taktım açıkcası anakart seçiminde. Zaten yaş neredeyse 40 oldu. Çocuk oyun oynama yaşına yaklaşıyor biraz ona güncelliyorum. İleride işlemci günceller devam ederim.

Aldık artık bakalım.

İfadeler: QTV

Tomahawk al. S Wi-Fi çöp. Gaming Plus modelin de 2 tane M.2 var. Gaming Plus 13 fazlı s Wi-Fi 14 fazlı ama Gaming Plus soğutma blokları daha büyük. Tomahawk>gaming plus>s Wi-Fi

Uzun vadede yeni işlemci alman yararına olur. 5000 serisi çıkmak üzere çok az kaldı.
7800x3d en az 5 yıl daha gaming işlemcilerinin kralı olacak (ilk 3) . Ama 6 ay sonra 4070 süper bitmiş olacak çünkü 5070 çıkacak aynı fiyatlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…