i5 10600K + 1650 Super vs i5 10600KF + 1650 Super

CiggaM

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu an elimde i3 10100F var ama tam verim alamadığım için işlemci değiştirmeyi düşünüyorum. 1650 Super ekran kartıyla i5 10600K darboğaz yapar mı? Ve 1650 Super'le yukarıda belirttiğim işlemcilerden hangisi daha uyumlu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de uyumlu, ikisi de aynı işlemci. Olur da ekran kartınız bozulursa 10600K’nın dahili grafik yongası ile ekran kartsız da görüntü alabilirsiniz, tek fark o. Fiyat farkı çok yoksa 10600K tercih etmek daha mantıklı tabii.

Ne kadar vereceksin işlemciye

3500 3600 TL bütçem var

Anladım kf modeli daha ucuz onu almayı düşünüyorum hem dediğiniz gibi performansları aynıymış bir sorum daha var anakartım MSI H410M Pro işlemci uyumlu değil mi?

3500 3600 TL bütçem var.

Anladım kf modeli daha ucuz onu almayı düşünüyorum hem dediğiniz gibi performansları aynıymış bir sorum daha var anakartım MSI H410M Pro işlemci uyumlu değil mi?

Evet ama boşu boşuna k serisi almış olursunuz. Overclock için Z serisi anakart lazım.

Evet ama boşu boşuna k serisi almış olursunuz. Overclock için Z serisi anakart lazım.

Maalesef anakart için bütçem yok 3500 TL bütçem var ne almalıyım başka bir seçenek var mı?
10400F almalı mıyım? i3 10100F'den performansı farkedebilir mi? Ve 10400F i5 10600KFden daha ucuz

Son düzenleme:
KF daha uygun. İşlemciyi ve anakartınızı satıp Z serisi anakart alabilirsiniz.

KF almaya karar verdim bir süre overclock'suz kullanacağım dediğiniz gibi. İleride de şu anki işlemcimle anakartı satıp Z serisi anakart alacağım ileriki zamanlarda
KF daha uygun. İşlemciyi ve anakartınızı satıp Z serisi anakart alabilirsiniz.

Son olarak hangi Z serisi anakart modelini önerirsiniz bütçem kısıtlı çünkü

bence elindeki laptopu sat iyi para eder bu hali ile ek bütce ile birleştirip yeni garantili bir laptop alamayı denerdim ben olsam

10600K yaklaşık 180W PL2 değerine sahip. O.C. yapmasan bile o anakart olmaz. Faz devresi çok güçlü olmayan birde üstüne mosfetsiz bir anakart ile cayır cayır ısınır VRM devrelerin. K serisi bir işlemci almanın ilk kuralı anakart devrelerinin o işlemcinin altından kalkabilecek olmasıdır. Paranı biraz daha biriktir, elindeki işlemciyle anakartı da sat ve şu sisteme geç derim. Geçtiğine cidden değer en azından. 117W PL2 değerine sahp 12400F. Hem çok ısınmıyor hem de 10600K'dan daha performanslı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…