i5 10600K ARC A750 sistemde Valorant'ta FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
Türkiye
RAM
Apacer Panther 2x8GB 3200Mhz CL16
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000 256GB M.2 SSD
Ekran kartı
Intel ARC A750
Anakart
MSI Z490 Tomahawk
İşlemci
Intel i5 10600K
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

XMP ayarları kapalıymış, açtım. Sonra yukarıdaki videoyu çektim. Gördüğünüz gibi sorun XMP ile çözülmedi. Desteğiniz için teşekkürler.

Videonun ilk kısmında ayarları gösterdim. İkinci kısmı ise drop giren örnek bir kısım.

Bottleneck yiyor bariz. 0:20'den sonra bakılırsa CPU kullanımı anlık %84, GPU ise %30 'lara düşüyor fakat 12 thread bir işlemcide normal değil. CPU sıcaklığı nedir oyun sırasında?

65'ten yukarı çıkmıyor. Sıvı soğutma var. (Silverstone PF240)

Arkaplanda çalışan bir şeyden kaynaklı olabilir. Razer Cortex vb. uygulamalar üzerinden arkaplandaki uygulamaları kapatarak deneyin. Görev yöneticisinde Başlangıç sekmesinden sürücüler hariç diğer uygulamaları da devre dışı bırakın. Ayrıca sistem boştayken CPU 'yu anlık kullanan bir şey var mı? Antivirus olabilir veya başka bir şey.

MSI Center vardı kapattım. Hala devam ediyor. Birkaç detay daha vardı Afterburner'da onu açtım. Belki yardımcı olur sorunu bulmak için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…