i5 10600K ısınıyor

Cengiz Sayar

Hectopat
Daha fazla  
i5 10600K işlemcim üzerinde Snowman M.200 kule tipi soğutucu olmasına rağmen ve termal macunu yenileyeli 12 saat olmadı. 10 gündür işlemcim CS:GO'da 65 dereceden aşağı inmiyor. 1280x960 Low ayarlarda oynuyorum ve bilgisayarımdaki her şey performansa odaklı. BIOS sıfırladım, PC'ye format attım, yine değişen bir şey yok. Macunu yeniledim yine yok. 10 gün öncesine kadar CS:GO'da işlemcim 53 dereceyi geçmezdi ortalama 50 51 derece alırdım. İşlemciyi strese sokunca 70 derece alırdım şimdi 88 derece alıyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
MSI H410 M PRO.
i5 10600K.
MSI Ventus XS 4 GB GTX 1650.
2x8 Patriot 3200MHz RAM 2666'da çalışıyor.
Gigabyte 120GB SATA 3 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun yanlış sürüldü büyük ihtimalle ya da soğutucu yanlış takıldı. Soğutucu takılıyken ve soğutucuyu çıkarıp işlemcinin üstünde bulunan termal macunun fotoğrafını atar mısınız?

Bir ihtimal de yaşadığın bölgede havalar ısındığından dolayı işlemci sıcaklığın değişmiştir, boştayken 40 derecede çalışan işlemcim şimdilerde 50 derecede boşta geziyor.

Ben bu sıcaklıkları almadan önce osudaki CPU kablosunu bilirsiniz çift başlıklıdır ikisi birbirine klipslenir ve anakarttaki CPU kablo soketine takılır. Az önce o ikisini ayırdım ve tekini taktım, SSD'deki SATA kablosunu değiştirdim. Boşta 40 45'te gezerken şu anda 36 40 arası geziyor. CS:GO'da ise 48 ile 57 arası ortalama 55 56 derecelerde geziyor. Ev biraz soğuk desem yeridir ayaklarım ve kollarımı üşüyormuş gibi hissediyorum ve bulunduğum şehirin sıcaklığı 23 dereceydi bugün. Bakalım birkaç gün gözlemlicem.
Aynı sıcaklıklarda değişiklik yok. Yine 60 derece.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…