Çözüldü i5 10600KF işlemciye overclock yapılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MelihQ

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Anakartım ASUS Prime H410M-K. BIOS ayarlarından overclock yapmaya çalışıyorum fakat CPU Core ratio üzerine tıklayıp +'ya bastığımda en fazla 48'e kadar yazabiliyorum. 49 veya 50'yi kabul etmiyor başka bir yere tıkladığımda kendini otomatik 48'e alıyor geri. 5.0 GHz'ye çıkartmak istiyorum işlemci hızımı ne yapmam gerekiyor?

Çözüm
H410 çipseti OC desteklemiyor, bu sebepten yapamıyorsun. 10600KF'nin turbo hızı 4.8 olduğu için maksimum 4.8 GHz'ye kadar all core yapmana izin veriyor.

Peki farklı bir yoldan yapma şansım var mı uygulama yazılım vs. ? Darboğazı azaltmak adına işlemcimi tam güçte kullanmak istiyorum.

Peki farklı bir yoldan yapma şansım var mı uygulama yazılım vs? Darboğazı azaltmak adına işlemcimi tam güçte kullanmak istiyorum.
Yapabileceğin bir şey yok. Darboğaz var ise işlemci yükseltmen gerekir. Veya Z490/Z590 geçip OC denemesi yapabilirsin ama ölü platforma yatırım yapmak da mantıklı değil.

RX 6700 XT ile yapar mı sizce?
Online oyunlarda oyununa göre bir miktar yapar ama üzülmezsin, umursamayacak düzeyde olacaktır. Bazı oyunlarda darboğaz bile olmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…