i5-10600KF ve bellekler Max Turbo hızına çıkmıyor

Tek çekirdek stress testinde çıkabilir.
Yani evet anca öyle olabilir ama tek çekirdeği teste soktuğun zaman o stres testi sayılmaz, benchmark sayılır.
Anladım teşekkür ederim bilginiz için.
Z490 almanızı öneriyorum. Z490 alırsanız işlemciyi her senaryoda 5 GHz olmasına zorlayabilirsiniz. Hangi kafayla 10600K’ya en dandik H410 modelini aldınız onu da anlamadım.

Yani evet anca öyle olabilir ama tek çekirdeği teste soktuğun zaman o stres testi sayılmaz, benchmark sayılır.

Z490 almanızı öneriyorum. Z490 alırsanız işlemciyi her senaryoda 5 GHz olmasına zorlayabilirsiniz. Hangi kafayla 10600K’ya en dandik H410 modelini aldınız onu da anlamadım.
Bütçem şimdilik ona yettiği için öyle yapmak zorunda kaldım işlemcide bende ramde bende elimi toplayınca değişeceğim anakartıda.

Anakartın RAM hız sınırına takılıyorsunuz. RAM hızını 3000MHz hızında kullanmanız için Z490 anakarta ihtiyacınız var.

İşlemci H410 anakart için normalde 2666MHz desteği var. OC desteği gibi RAM hızı arttırma desteği içinde Z490 anakarta ihtiyacınız var.
Merhaba MSİ Z490-A Pro anakart alacağım işlemci ve ramleri tam performans kullanabilirim bu anakartla değil mi? yada başka bir öneriniz varsa bakabilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı