i5 11300H - RTX 3050 Ti laptopta oyunlarda GPU %100 kullanılmıyor

Aynı markanın 5600h lı versiyonu bende var, alır almaz 8 Ram eklemesi yaptım crucial marka. Ets2 de en yüksek ayar ve 400 ölçekleme ile yüzde 98 99 kullanımın altına düşmüyor gpu. Ram eklemesi yapmalısın.

MSI Afterburner indirip oyun içi fotoğraf atar mısınız sıcak olduğu için tam kullanmıyor olabilir.

RAM 8x2 dual channel yaparsanız misal 50 FPS aldığınız oyunda en kötü 58-60 FPS alacaksiniz bu işlemci ve ekran kartının da tam anlamıyla performans vermesini sağlayacak.
aynı sistem bende var ama 15.67 ram var içinde ama testlerden çok farklı fps geliyor adam 120 alırken ben aynı sistem 30 fps alıyorum

Hocam dün sizden yardım istedim ban yedim. En iyisi bir konu açsam Monster BIOS güncelleme diye siz de anlatsanız herkese açık bir biçimde nasıl olur? BIOS sakıntılı bir iş olduğu için girişmedim videolardan farklı dosyalar 2-3 tane .exe dosyası var o yüzden karıştırmadım. Cevapladığınızı gördüğüm anda konuyu açarım yardımcı olursanız sevinirim.

aynı sistem bende var ama 15.67 ram var içinde ama testlerden çok farklı fps geliyor adam 120 alırken ben aynı sistem 30 fps alıyorum
Kanka öncelikle ekran kartı ve BIOS kesin son sürüm olsun. Yoksa az kullanma olasılığı çok yüksek. Onun dışında prizde kullan ve cihaz performans modunda olsun, pil durumu dengeli veya güç tasarrufu olmasın.

tabii hocam yardimci olurum

Çok net güç yetmiyor. Ya adaptör yetersiz, ya anakartın sınırları nedeniyle vga ya güç veremiyor yeterince yada yazılımsal olarak güç yönetiminde sorun var (bios).

aynı sistem bende var ama 15.67 ram var içinde ama testlerden çok farklı fps geliyor adam 120 alırken ben aynı sistem 30

Çok net güç yetmiyor. Ya adaptör yetersiz, ya anakartın sınırları nedeniyle vga ya güç veremiyor yeterince yada yazılımsal olarak güç yönetiminde sorun var (bios).
Bazı oyunlarda tam güç değerini alabiliyorum mesela 90w un tamamını strander deep te alabiliyorum ve bu neden diğer oyunlarda olmuyor ben hep böyle olmasını istiyorum.

Bu sorunu senle aynı özelliklere sahip olan kuzenimden yaşamıştı RAM yükseltmek lazım o 16 GB RAM yaptı düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…