i5 1135G7 işlemci 10W ve 60 dereceye geldiğinde güç kısıyor

Azaselhaset

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
mx350
İşlemci
i51135G7
Merhaba arkadaşlar, oyun oynarken sıcaklık 60'a çıktığında ve PKG Power 10W geçtiğinde güç kısıyor ve bu da FPS düşmesi yapıyor.
Güç kısmaya devam ederken de sıcaklık artmaya devam ediyor. Bu konuda ne yapılabilir, yardımlarınızı bekliyorum?

Ek Açıklama 2023-05-27 200514.png

Merhaba arkadaşlar, oyun oynarken sıcaklık 60'a çıktığında ve PKG Power 10W geçtiğinde güç kısıyor ve bu da FPS düşmesi yapıyor.
Güç kısmaya devam ederken de sıcaklık artmaya devam ediyor. Bu konuda ne yapılabilir, yardımlarınızı bekliyorum?

Eki Görüntüle 1796155

Şarjda oynamıyorsanız bu normal bir durum diye biliyorum. Güç planlarından nihai performansa geçerseniz ve oyunları şarjda oynarsanız sorun ortadan kalkacaktır.

Hocam işlemci normal frekansının üstüne çıkıyor mu?

SpeedStep C1e ve bdprochot kapatıp deneyin.
İşe yaramadı hocam.
Hocam işlemci normal frekansının üstüne çıkıyor mu?
Turboyu kapatsam da kapatmasam da aynı sorun devam ediyor.

Şarjda oynamıyorsanız bu normal bir durum diye biliyorum. Güç planlarından nihai performansa geçerseniz ve oyunları şarjda oynarsanız sorun ortadan kalkacaktır.
Şarjda ve nihai performansta oynuyorum.

Biraz geç bir cevap olacak ama hala çözemediyseniz veya çözemeyen varsa sorunu burada anlatıldığı gibi çözdüm
Aynı sorunu yaşadığım 1135G7'li bir laptopum var. Linkteki rehbere baktım da bahsi geçen ayar bendeki bios'da yok. Diğer adımlar da konuya hakim olmadığımdan bana çok teferruatlı ve riskli geldi be hocam. Başka çözüm önerileri olan varsa takipteyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı