i5-1135G7 Lenovo laptopun şarjı çok çabuk bitiyor

388877

Hectopat
Makaleler
1
SSD veya HDD modeli
512 gb ssd pro
Lenovo G15 ıtl model laptopu satın aldım. İlk Windows 10 yükledim, sonra vazgeçip Windows 11 Pro'ya yükselttim. Windows 10'da iken de çok hızlı bitiyordu şimdi de çok hızlı bitiyor. Yeni aldım, daha hafızada hiçbir şey yok. Birkaç temel uygulama var. Normalde 6 saat gösterilen kullanım süresi maksimum 2 saati görüyor. Dışarıda da kullandığım için sorun oluyor.

Muhtemelen tarayici oyun falan fazla yiyor, 6 saat kullanim eger kutuda yaziyorsa cihazin bosta acik kalma suresi. Kullanim azaltacaktir.
Undervolt islemi BIOS modlamadan bizde imkanli olmadigi icin(ben de 1135g7 kullaniyorum ) guc tasarrufu modu + dusuk parlaklikla yetinmek zorundasin :/
Bir de eger cihaz yeniyse batarya daha tam formuna oturmamistir.
Bendeki sureyi bilmiyorum yarin denerim oyunlar programla kendilerini .

Peki pil tasarrufunu sürekli olarak açık tutmak batarya ömrüne zarar verir mi?

Hayir, pil tasarrufu cihazin guc yiyecek hizmetlerini kisitlamak ve islemci performansini dusurmekten baska etki yapmaz.
Bizim meret zaten fazla enerji cekemiyor telefon islemcisi mubarek, ekran parlakligi asil unsur.

Vermez, ciddi bir katkı da sağlamaz. Laptoplar adaptöre bağlı çalışacak şekilde üretiliyor, üstün batarya performansı beklemeyin. Ortalama bir kullanımda 2-3 saat normaldir.

Bizim meret zaten fazla enerji cekemiyor telefon islemcisi mubarek

Tanıdık geldi. İşlemci ne?

Konu sahibi ile ayni, 1135g7.

Bende de Ryzen 2500U var. 15W işlemci, fansız bile çalışıyor
Boste 25 derece gordum bu meretle Tas gibi islemci valla butun ihtiyaclarimi goruyor. Eger power girisi typeC falan olsa powerbank alacaktim ama normal koymuslar :///

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…