Dell laptop (Inspiron 15 3511) 70 derecelerde bile thermal throttling yapıyor. Herkes ısındığı için dedi ama laptop %100 işlemci kullanımında 70 derece oluyor. Bu sorundan dolayı oyunlarda FPS düşüyor. Bu sorunu nasıl düzeltirim?
Dell laptop (Inspiron 15 3511) 70 derecelerde bile thermal throttling yapıyor. Herkes ısındığı için dedi ama laptop %100 işlemci kullanımında 70 derece oluyor. Bu sorundan dolayı oyunlarda FPS düşüyor. Bu sorunu nasıl düzeltirim?
Aynı işlemci, tıpatıp aynı sorun benim bilgisayarda da var. Demekki HP kaynaklı değilmiş (Bios güncellemesi ile kısıtladıklarını sanıyordum). Bende 2022 sonunda olmuştu bu durum hâlâ düzelmedi. Bilgisayar o kadar çok limit yiyor ki ısınmıyor ama 10 yıl önceki sistemlerden düşük performans veriyor. Çözebildiniz mi?
Sanırım gerçekten çözümü yok. Ne denediysem olmadı. Forza Horizon 4 ü 80 fps oynuyordum, Rocket League'i ultra ayarlarda kasmadan oynuyordum abartısız. Ne olduysa bir anda böyle olmaya başladı. Bence kronik bir sıkıntısı var bu işlemcinin. Bir daha Intel almayı düşünmüyorum. Acaba SSD kötü yavaşladı da, ondan mı diye düşündüm ama sanırım alakası yok çünkü sizdeki farklı. Intel sürücülerinin, bu sorun olmadan önceki versiyonlarını indirmiştim ve düzelmemişti. Isınmadan dolayı yapmıyor bu arada limiti, bilgisayar belli bir wattı geçtikten sonra yapıyor. Watt limiti koymuşlar ama bu limitin önceden de olmuş olması lazımdı. Ki, günden güne düştü ve düşüyor performansı yaşlanan birisi gibi.