i5 1135G7 Windows 11 performans düşüklüğü

Daha fazla  
RAM
8GB LPDDR4x
SSD veya HDD modeli
Intel 512GB NVMe
Ekran kartı
Intel Iris XE Graphics
Anakart
Zenbook 13
İşlemci
i5 1135G7
ASUS zenbook 13 i5 1135G7 model laptop aldım. Alır almaz en günceli kullanmak iyidir diye Windows 11 yükledim. Fakat hiç stabil bi' deneyim alamıyorum. Ulan arkadaş, i5 4210U'lu bilgisayarımdaki Windows 10 bundan çok daha performanslıydı. Evet yeni çıkmış bi' işletim sistemi illaki hataları olacak fakat nihai sürüm bu sonuçta, bu kadar yavaşlık normal değil ki. Tasarım olarak aşırı hoşuma gidiyor orası ayrı mevzu. Sürekli takılmalar, yavaşlıklar, hatta bazen başlat menüsü bile kasa kasa geliyor. Bilgisayardan soğudum resmen Windows 11 yüzünden. Hatta bir ara sorun bilgisayarda mı acaba diye düşündüm ama sanırım bunu da Windows 10 yüklemeden anlayamayacağım. İşin kötü tarafı, KYK yurdundayım ve internetim sınırlı. Format atıp sürücüleri yüklemek programları yüklemek falan sıkıntı benim için. Bu model işlemcide böyle bir sorun yaşayan var mı daha önce?

W11 daha oturmadı yerine, geçmek için daha erken hala.

Windows 11'e geçtim hiçbir kasma donma FPS düşüklüğü gibi sorun yaşamadim ama masaüstü bilgisayar.

W11 daha oturmadı yerine, geçmek için daha erken hala.
deneyimleyerek öğrenmiş oldum sanırım
Windows 11'e geçtim hiçbir kasma donma FPS düşüklüğü gibi sorun yaşamadim ama masaüstü bilgisayar.
Bundan önceki bilgisayarım Ryzen 3 1200 AF'li masaüstü bi bilgisayardı. Onda hiçbir sıkıntı yaşamamama güvenerek buna 11 kurdum, fakat sonuç aynı olmadı maalesef.

Aynı işlemciye sahip Laptop kullanıyorum dediklerinizin hiçbirini yaşamadım.(Güç tasarruf modunda bile takılma olmuyor.) Hatta genel olarak hiçbir sıkıntı yaşamıyorum Windows 11 ile. Yaşadığım tek sıkıntı Edge tarayıcısında oluyor genelde. Nedenini bilmiyorum ama Windows 10 göre çok daha hızlı çalışıyor bilgisayarım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-03-27 015719.png
    13,5 KB · Görüntüleme: 55
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…