i5 11400 sistem mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Mehmet.345

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
GeIL 16GB (2x8) Evo Spear AMD Edition 3000MHz CL16 DDR4
SSD veya HDD modeli
WD 480GB Green SN350
Ekran kartı
Gigabyte Radeon RX 6600 Eagle 8G 8GB GDDR6 128 Bit
Anakart
Gigabyte B560M-H
İşlemci
i5 11400
Merhaba, yaklaşık 1 ay önce bir sistem satın aldım ve ilk başlarda PSU'dan çok fazla ses geldiğini fark ettim ve umursamadım. Daha sonra bu ses gözüme batmaya başladı.

PSU'nun sisteme tam güç verip veremediğini ölçmek için OCCT'den Power testi yaptım. Bu testte sistemim 1 dk bile dayanamadı. Reset attı ya da mavi ekran hatası verdi. İlk başlarda AC: Valhalla gibi oyunlar oynayabiliyordum sonra bu oyunları da açamadğını fark ettim. Sisteme yük bindirdiğim anda sistem reset atmaya başladı.

Bilgisayarı satın aldığım firima ile iletişime geçtim ve sorunumu bildirdim. Bize bilgisayarınızı yollayın dediler ve ben de kargolarla uğraşıp sistemimi riske atmak istemedim ve firmaya PSU'yu söküp gönderebileceğimi söyledim. Ama sorunun tamamen PSU'dan kaynaklandığını kanıtlamak için size Minidump dosyalarımı atıyorum.

Eğer sistemimde PSU'dan kaynaklı bir sorun varsa direkt PSU değişimi yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yaklaşık 1 ay önce bir sistem satın aldım ve ilk başlarda PSU'dan çok fazla ses geldiğini fark ettim ve umursamadım. Daha sonra bu ses gözüme batmaya başladı.

PSU'nun sisteme tam güç verip veremediğini ölçmek için OCCT'den Power testi yaptım. Bu testte sistemim 1 dk bile dayanamadı. Reset attı ya da mavi ekran hatası verdi. İlk başlarda AC: Valhalla gibi oyunlar oynayabiliyordum sonra bu oyunları da açamadğını fark ettim. Sisteme yük bindirdiğim anda sistem reset atmaya başladı.

Bilgisayarı satın aldığım firima ile iletişime geçtim ve sorunumu bildirdim. Bize bilgisayarınızı yollayın dediler ve ben de kargolarla uğraşıp sistemimi riske atmak istemedim ve firmaya PSU'yu söküp gönderebileceğimi söyledim. Ama sorunun tamamen PSU'dan kaynaklandığını kanıtlamak için size minidump dosyalarımı atıyorum.

Eğer sistemimde PSU'dan kaynaklı bir sorun varsa direkt PSU değişimi yapacağım.

Az bir bilgim ile minidump dosyalarına baktım. Birinde direkt olarak MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran vermiş, diğer mavi ekranlarda sanırım OCTT, Assassin's Creed Unity uygulamalarda RAM yüzünden mavi ekran verdirtmiş. Memtest86 ile ramlarinizi test etmenizi öneriyorum

Az bir bilgim ile minidump dosyalarına baktım. Birinde direkt olarak MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran vermiş, diğer mavi ekranlarda sanırım OCTT, Assassin's Creed Unity uygulamalarda RAM yüzünden mavi ekran verdirtmiş. Memtest86 ile ramlarinizi test etmenizi öneriyorum
Merhaba dediğiniz testi yaptım ve fail dedi.
Bu durumda satın aldığım sistemi tümüyle geri göndereyimmi?

Merhaba dediğiniz testi yaptım ve fail dedi.
Bu durumda satın aldığım sistemi tümüyle geri göndereyim mi?

Hocam daha iyi bilen kişilerin yardımını almak daha mantıklı olur konuyu sürekli öne çıkar tuşuna basın Memtest86 logu varsa incelesin.

(Not: Geri gönderiyim mi derken iademi garantimi demek istediğinizi anlamadım)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00