i5 11400F işlemci ile RAM'leri 3600MHz çalıştırma

İşin ilginç kısmı ilk başta 1 tane 8 GB RAM almıştım, 2-3 gün sorunsuz XMP 2 profilinde 3600 MHz'da çalıştı. Sonrasında ara sıra mavi ekran vermeye başladı. Ardından 2933'e çektim. Birkaç gün sonra 2. RAM gelince 3600-3200 gibi denemeler yaptım ama nafile, artık XMP 2 profilinde hiç ekran alamıyorum, 3200'de ise kapanmalar yaşıyorum. RAM'leri tek tek de denedim aynı, 3600'de ekran hiç gelmiyor. Başta gelip sonradan gelmemeye başlaması, RAM'lerin ikisinin de 3600'ü çalıştırmaması anakartı aklıma getirip canımı sıkıyor. Gerçi BIOS güncellemesinden sonra olmuş da olabilir, BIOS güncellemesini anakart gelir gelmez yapmamış, birkaç gün sonra yapmıştım ama tam olarak ondan önce mi sonra mı yaşadım sorunu hatırlayamıyorum. Bir süredir bakmadım belki yeni güncelleme gelmiştir. Bir bakayım yazarım duruma göre...

Edit: Bu arada sistem imzanız hoşuma gitti, kendime uyarladım izninizle

Son düzenleme:
@Bloodin Boş bir flasha Memtest'i yazın. Sonrasında BIOS'tan denemeler yapın. Bazen 1T çalışamayabiliyorlar, 2T deneyin. Şu an 3200MHz'de 1T'de mi çalışıyorlar?

@Bloodin Boş bir flasha Memtest'i yazın. Sonrasında BIOS'tan denemeler yapın. Bazen 1T çalışamayabiliyorlar, 2T deneyin. Şu an 3200MHz'de 1T'de mi çalışıyorlar?

Cahilliğime verin 1T 2T nedir bilmiyorum, şu anda ön tanımlı XMP 1 profilinde 2933 MHz'da çalışıyorlar. 3200'de stabil çalıştırmayı başaramadım.

Son BIOS'u yükledim, XMP 3600 profili veya MSI Memory Try It 3600 profilleri halen görüntü vermese de Memory Try It 3200 CL18 profili 2 gündür maşAllah stabil çalışıyor, önceden stabil çalışmıyor, mavi ekran veriyordu. Bu şimdilik yeterli benim için

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…