Selam arkadaşlar.
Belirttiğim üzere i5-11400F işlemcisini kullanmaktayım. Tam hatırlamıyorum ama birkaç ay önceye kadar böyle bir sorun yaşamadım. Son zamanlarda daha çok yaşamaya başladım. Özellikle The Last of Us Part II Remastered oynarken yaşıyorum. Sorunu çözmek içinse bilgisayarı yeniden başlatmam yetiyor. Bunun yanında Counter-Strike 2, GTA 5 de var. Örneğin TLOU2 açtıktan yaklaşık 1 saat sonra monitör gidiyor. Ben sorunun işlemcinin fazla ısınması ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Hatta 2 gün önce yine bu sorunu yaşadığımda bilgisayarı yeniden başlatırken BIOS'ta CPU overheating tarzı bir hata aldım. Kusura bakmayın tam olarak ne yazdığını hatırlamıyorum. Ve sadece monitör görüntü vermiyor. Sesim karşı tarafa gidiyor, arkadaki oyun açık kalmaya devam ediyor.
Aşağıda yaklaşık 1 saat açık olan TLOU2 oynarken aldığım sıcaklık değerleri var.
Sorunu kule tipi soğutucu alarak çözmeyi yeğlemekteyim. Asıl amacım işlemcinin fazla ısınıp monitörü nasıl kapatabilmesi. Daha önce böyle bir sorun görmedim de yaşamadım da. Fikirlerinizi bekliyorum. Anakart modelini yanlış yazmışım ASUS PRIME H510M-K olacaktı.
Oyun oynarken işlemci sıcaklık değerlerini kontrol et. Boştayken değil. Ama onunla alakalı mıdır bilmiyorum . İşlemci çok ısındığında kendini korumaya almak için tüm bilgisayarı kapatır. Monitörü değil.
Oyun oynarken işlemci sıcaklık değerlerini kontrol et. Boştayken değil. Ama onunla alakalı mıdır bilmiyorum . İşlemci çok ısındığında kendini korumaya almak için tüm bilgisayarı kapatır. Monitörü değil.
Oyun oynarken 85-90 derece arası oluyor. Yedek ekran kartım var eğer sorun ekran kartındaysa çözmeye çalışacağım. Evet işlemci bilgisayarı kapatır sorunu bende bilmiyorum. Sağolasın.
Oyun oynarken 85-90 derece arası oluyor. Yedek ekran kartım var eğer sorun ekran kartındaysa çözmeye çalışacağım. Evet işlemci bilgisayarı kapatır sorunu bende bilmiyorum. Sağ olasın.