i5-11400F işlemciden tam performans nasıl alınır?

PL1 Intel işlemcilerin TDP degeri olarak da bilinen taban frekanstaki tüketim değeri iken PL2 işlemcinin Boost frekansta tuketebilecegi deger
Hocam PL2 olarak kullanmamda bir risk var mı ve nasıl kullanabilirim hala anlamadım ?

BIOS'da CPU Config Configuration'ya da Advanced CPU Configuration yazmasi gerekiyor MSI icin bildigim öyle. Resim atarsaniz daha iyi yardimci olabilirim.
BIOS'da CPU Config Configuration'ya da Advanced CPU Configuration yazmasi gerekiyor MSI icin bildigim öyle. Resim atarsaniz daha iyi yardimci olabilirim.

Bende de i5 11400F GTX 1050 Ti 4 GB bu konu hakkinda bende birçok konu açtım sogutucu ve SSD alacagim, kule tipi sogutucu aldiktan sonra sizin uyguladiginiz adimlari izleyecegim.

Bios ayarlarının resmini mi atayım ?

Hocam PL2 olarak kullanmamda bir risk var mı ve nasıl kullanabilirim hala anlamadım?

PL1 CPU'nun minimum kullandigi temel frekans,
PL2 yuksek frekanslarda kullanabilecegi deger, guc tuketimi artarsa performansda artis yasanir. Sizin kule tipi sogutucunuz da buna olanak sagliyor.
Bios ayarlarının resmini mi atayım ?
Evet CPU configuration

PL1 CPU'nun minimum kullandigi temel frekans,
PL2 yuksek frekanslarda kullanabilecegi deger, guc tuketimi artarsa performansda artis yasanir. Sizin kule tipi sogutucunuz da buna olanak sagliyor.

Evet CPU configuration
Hocam ayarlar bu şekilde. Burdan Tower seçmem yeterli olacak mı ?

Tower Air Cooler'a simdi mi aldiniz yoksa daha önce yapmis miydiniz?
Almıştım kaydetmemiş şimdi aldım ve kaydettim. Başka bir şey yapmam gerekir mi nasıl test etmeliyim ?
Tower Air Cooler'a simdi mi aldiniz yoksa daha önce yapmis miydiniz?
Hocam ayriyetten Quick Cpu programında yuvarlak içine aldığım alanda yukarıda 65W aşağıda 135W yazıyordu şimdi bu şekilde. Yapmak istediğim ayarı yapmış oldum galiba değil mi ?

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Evet Olmus.

RAMler 3200 Mhz Olsa süper olurdu.
Evet keşke olsa ya. Hocam son bir sorum olcak şimdi bu ayarı tower air cooler yapmadan önce zaten 4200 MHz de çalışıyordu işlemci. Şuan bu ayarı yaptıktan sonra oyunlarda takip ediyorum değişiklik olarak sadece 65W yerine 100 lere kadar çıkabiliyor. Fazla güç tüketmesinin bize yararı ne olacak ?

Bu konu beni de çok uğraştırdı. Asus H510M A anakartta PL1 PL2 seçeneklerini bulamadım. Şu hava stok sıvı soğutma seçenekleri de yok.
Bu konu beni de çok uğraştırdı. ASUS H510M-A anakartta PL1 PL2 seçeneklerini bulamadım. Şu hava stok sıvı soğutma seçenekleri de yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…