i5 11400F - RX 6650 XT sistemde mavi ekran hatası

jutedss

Hectopat
Benim de aynı problem var belki aynı konu altında bir çözüm bulabilir.

RAM: 2x8 Kingston Fury ARGB 3600MHz.
SSD: Adata Legend 700 NVMe M.2
Ekran kartı: RX 6650 XT.
Anakart: MSI B560M Pro-VDH 5066 MHz.
İşlemci: i5 11400F.

Arkadaşlar benim de problemim şu sanırım şu an düzeldi mi bilmiyorum ama PC'yi kendim topladım kurdum Windows'unu kurdum RAM'lerim 3600 MHz sanırım işlemcim 3200'e kadar destek veriyormuş anakart desen 5066 ya kadar destekliyor. Fakat RAM'leri 3200 MHz'ye çektiğimde sürekli mavi ekran yiyorum. Minidump dosyalarını analiz ettim memory_corruption diyor. Bir yerde yanlış mı yapıyorum acaba ben bu RAM'leri nasıl 3200 MHz de kullanabilirim biri el atabilir mi bana da yardım için.

RAM'lerim 3600 MHz sanırım işlemcim 3200'e kadar destek veriyormuş.
Evet problem bundan dolayı yüksek ihtimalle. Aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

Konuda özellikle şu da söylenmiş:
3200 MHz sınırı kalkar fakat 3600 veya 4000 MHz üzeri sıkıntı çıkabiliyormuş.

Evet problem bundan dolayı yüksek ihtimalle. Aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

Konuda özellikle şu da söylenmiş:
Evet konuya baktımda benim sıkıntım şu ramler 3200 de çalışınca da mavi ekran hatası alıyorum o da memory_corruption. En azından 3200 alırken sıkıntı olmıcaksa neden alamıyorum acaba çözümü var mıdır diye yazdım.

Ben 3600 MHz'de mavi ekran alıyorsunuz sandım, pardon.

Elbette anakartınızda baya yüksek bir OC desteği var ama işlemci ve RAM devreye girince işler değişebiliyor. Bazen her anakart her RAM ile olması gerektiği gibi çalışmıyor bildiğiniz üzere.

Benzer problemi benzer bir sistemle yaşamış arkadaşların yazması lazım çünkü bu XMP profilini açtıktan sonra mavi ekran, siyah ekran veya sistemin stabil olmama sorunu çok yaygın.

Benim önerebileceğim tek şey RAM testi yapmak olacaktır. 2 saat sürüyor genelde, sistemi kullanmadığınız bir zaman mutlaka yapın.

Ben 3600 MHz'de mavi ekran alıyorsunuz sandım, pardon.

Elbette anakartınızda baya yüksek bir OC desteği var ama işlemci ve RAM devreye girince işler değişebiliyor. Bazen her anakart her RAM ile olması gerektiği gibi çalışmıyor bildiğiniz üzere.

Benzer problemi benzer bir sistemle yaşamış arkadaşların yazması lazım çünkü bu XMP profilini açtıktan sonra mavi ekran, siyah ekran veya sistemin stabil olmama sorunu çok yaygın.

Benim önerebileceğim tek şey RAM testi yapmak olacaktır. 2 saat sürüyor genelde, sistemi kullanmadığınız bir zaman mutlaka yapın.

kullanmadığım vakit mutlaka yapıcam teşekkür ederim. XMP ile alakalı bir problem olabilir mi acaba manul el ile 3200 e çekip voltajını ayarlarsam acaba problem devam eder mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı