i5 11400F sıcaklık değerleri normal mi?

r3gedit

Decapat
Yer
İstanbul
Konuya direk geçiş yapayım i5 11400F işlemcim var boşta iken (tabii ki birkaç uygulama açık Steam, Discord falan) 45-48 sıcaklık değerleri arasında. Yükde iken Days Gone oyununda yüksek ayarlar 75-80 değerler arasında. Hatta şunları da ekleyem kasam masanın altında olduğundan dolayı kapalı bir mekanda ve duvara bakıyor o yüzden bunları da hesaba katarsak sizce değerler nasıl? Bence bu yaz aylarında normal diye düşünüyorum. Aşağıda ekran görüntüleri bulabilirsiniz. Boşta iken Core Temp uygulamasıyla, yükte iken de MSI Afterburner uygulamasıyla değerleri ölçtüm...

Evet, normal değerler. Yük altında da Max 100 olması lazım. Eğer geçerse sıkıntı var.

Çok teşekkürler hocam ama çoğu yerlerde yükde 80'i geçmesin diyorlar. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

Çok teşekkürler hocam ama çoğu yerlerde yükde 80'i geçmesin diyorlar. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
O işlemci Throttle'a girmemesi içindir. Eğer Thermal Throttle olursa tam performans alamazsınız. İşlemci, sıcaklığı artarsa kendini otomatik frenler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…