i5 11400F sistem BIOS pilini çıkarıp takmadan açılmıyor

makaronna

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, sistemim BIOS pilini çıkartıp takmadan açılmıyor, bazen bu da yeterli olmayınca RAM'lerin yerlerini değiştiriyorum ve öyle düzeliyor. Bunun sebebi nedir?

Anakart: ASUS Prime H510M-E
CPU: i5 11400F.

Ekleyeyim bios sürümüm güncel, aynı sürümü tekrardan yükledim bu da çözüm olmadı

Sorun kısa devre ile mi alakalı bilen biri aydınlatabilir mi?

Son düzenleme:
Aynı şekil aç BIOS ayarlarını sıfırla düzelmez ise pili değiş😅

Uyumsuz donanımdan kaynaklanablir. En son hangi parçayı değiştiniz? BIOS default edip kaydedince açılıyor mu? Açılıyorsa bu her zaman mı oluyor? Ne kadar bekliyorsunuz açılması için? Açılırken hata mı veriyor? Nne yapıyor? Hiç bunları anlatmamışsınız.

Uyumsuz donanımdan kaynaklanablir. En son hangi parçayı değiştiniz? BIOS default edip kaydedince açılıyor mu? Açılıyorsa bu her zaman mı oluyor? Ne kadar bekliyorsunuz açılması için? Açılırken hata mı veriyor? Nne yapıyor? Hiç bunları anlatmamışsınız.
Sistemi aldığımdan beri parça değiştirmedim. Evet bios resetleyince normal bir şekilde açılıyor sorunsuz, taa ki pcyi tekrardan kapatana kadar. Power butonuna basınca pcye güç gelmiyor, tekrardan bios pilini çıkartıp takmam hatta bu da ise yaramazsa ramlerin yerlerini değiştirmem gerekiyor.

Fiyatlara baktığımda gayet ucuz görünüyor bios pilleri, herhangi bir bios pili kullanmamda sakınca var mı? Spesifik bir marka var mı önerdiğiniz?
önemi yok eski pc varsa evde ondan bile sökebilirsin. Kaç adet ram var ve aynı frekans ramlar mi? Bundan önce hiç pc donanımına dokundun mu? Kendi kendine mi oldu ya da?

Önemi yok eski PC varsa evde ondan bile sökebilirsin. Kaç adet RAM var ve aynı frekans RAM'lar mi? Bundan önce hiç PC donanımına dokundun mu? Kendi kendine mi oldu ya da?

RAM'ler aynı marka ve aynı frekans, Memtest de yaptım bir sorun yok. Kendi kendine oldu ilk oldugunda hiç BIOS pili vb. denemeden direk İtopya'ya götürdüm anakarti ASUS teknik servise götürün dediler götürdük hatali BIOS sürümü duzeltildi deyip geri gönderdiler 2 hafta sonra tekrar PC'yi sabah açmaya çalıştığımda güç gelmeyince BIOS pilini çıkartıp taktım ve açıldı şimdilik bu yol ile kullanıyorum PC'yi tekrardan servise götürecek vaktim olmadigi için.

Marka model fark etmez. CR2032 olur genelde. Bu pilden alıp takabilirsiniz. Pil kaynaklı sanmıyorum ama deneyin adeti 5/6tl bir şey zaten.
İmzamdan Aida64 sonucunu da paylaşırsanız bir kontrol edeyim. Hazır PC mi, toplama mı alındı?

RAM'ler aynı marka ve aynı frekans, Memtest de yaptım bir sorun yok. Kendi kendine oldu ilk oldugunda hiç BIOS pili vb. denemeden direk İtopya'ya götürdüm anakarti ASUS teknik servise götürün dediler götürdük hatali BIOS sürümü duzeltildi deyip geri gönderdiler 2 hafta sonra tekrar PC'yi sabah açmaya çalıştığımda güç gelmeyince BIOS pilini çıkartıp taktım ve açıldı şimdilik bu yol ile kullanıyorum PC'yi tekrardan servise götürecek vaktim olmadigi için.
Yeni bir pil alıp dene, ayrıca yine yaparsa ramleri tek tek dene.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı