11400f in tüm gücünden faydalanmak istiyorsanız (anahtar kelime "power limit") 2. elden min Msi Z490 Tomahawk (veya az üstü Msi Edge) veya B560 Tomahawk (veya üstü az Msi Edge) almalısınız , bu şekilde hızlı ram ler de kullanabilirsiniz , tabiki bu seriler de Gear1 aşmayın yani ortalama ddr4-3600 mhz yi aşmayıp benim gibi cl14 te daha verimli ve uygun fiyatlı bir şekilde kullanabilirsiniz. Z490 serisinde Asus alma gafletinde bulunmayın %99 u Pcie 4.0 desteklemiyor. Ben de Msi Mpg Gaming Edge Wifi - 11400f 125 Watt - ddr4 3600 cl14 olarak kullanıyorum. Power Limitleri açınca işlemci gerektiğinde 125 watt a kadar çıkıp genel sistem performansını önemli ölçüde artırıyor , 125 watt dediysem her zaman 125 watt harcamıyor bios ve windows dan sistem "yüksek" veya "nihai" ye ayarlansa bile masaüstünde mesela şuan ben de şuan bunları yazarken hız en yüksekte ama 18 watt da geziniyor , güce ihtiyaç oldukça artıyor . Aşağıda ki linki iyice okuyunuz , makaleden 2 alıntı yapayım bunu da 235tl lik bir soğutucu ile sorunsuz yapıyor onun da testini yapmıştım , linkini atayım.
" Bu çok büyük bir performans farkı. Farklı bir CPU performansı katmanından bahsediyoruz, örneğin aynı mimaride 6 çekirdekli bir CPU'dan 8 çekirdekli bir CPU'ya yükseltme yaparken normalde beklediğiniz türden bir farklılık. "
" İnanılmaz bir şekilde bu, 30 dakika boyunca Cinebench döngüsünü gören sürekli bir iş yükü için Tomahawk'ın , B560M DS3H AC'den %43 ve Asrock B560 Pro4'ten %44 daha hızlı olduğu anlamına gelir, bu çılgınlık. MSI B560M Pro yerine Core i7-11700 ile MSI B560 Tomahawk'ı satın alsaydınız, kutudan çıktığı haliyle %53 daha fazla performans elde ederek iyi bir iş çıkarırdınız "