i5-11400F ve RX 6650 XT sistemde Fortnite kasıyor

İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire RX 6650 XT 8Gb Gaming Nitro OC+ // i5 11400F (Stok fan) // Msı B560M Pro-E // Kıoxıa Excerıa G2 (1TB) // GF SERIES GF600 // Msı Vampiric 100R // Lenovo D24-20 // SteelSeries Prime // Xrades 80x30 MaousePad // Windows 11 Pro
Arkadaşlar selam, sistemim bu Fortnite oynarken çok fazla kasıyor sistem, bu neden olabilir? Sistemim çok mu kötü?
Bildiğim kadarıyla tüm sürücülerim güncel ve M.2 SSD durumu bu şekilde. Ben nasıl Fortnite'ın kasmasını önleyebilirim?

İşlemci: 11th gen Intel(R) Core(tm) i5-11400F @ 2.60GHz 2569 MHz, 6 çekirdek, 12 mantıksal işlemci.

Anakart: B560M Pro-E

Ekran kartı: Sapphire RX 6650 XT Nitro+ Gaming OC 11319-01-20G 128 bit GDDR6 8 GB ekran kartı.

RAM: Kingston 16 GB 3200MHz DDR4 HyperX Fury.

PSU: Gameforce GF600 600W 80+ bronz sertifikalı güç kaynağı.

M.2 SSD: Kioxia-Exceria G2 SSD (1TB)

Kasa: MSI MAG Vampiric 100R tempered glass 1x120mm ARGB fanlı MidT ATX kasa.

Monitör: Lenovo D24-20 23.8" 4 ms Full HD FreeSync monitör.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-11-11 225135.png
    30,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Ram tek slot mu ?

Evet tek slot. Ceza yemiştim yazamadım özür dilerim.

Muhtemelen ani FPS düşüş ve çıkışları RAM'in tek slot olduğu için oluyor. Çünkü zamanında bende tek slot kullanıyordum. Oyunlarda fareyi ani çevirmelerimde falan FPS dibi görür veya dengesiz GPU kullanımı olurdu. Eğer bütçen varsa çift slot deneyebilirsin. Muhtemelen sorun çözülecektir diye umuyorum. Bazı oyunlarda tek kanal ve çift kanal RAM arasında çok fark oluyor.

Aralarındaki farka aşağıya bıraktığım linkten bakabilirsin. Tek kanal RAM kullanımında oyun sırasında ani FPS düşüşleri neden oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca videodaki tek slot RAM'li olan sistemde de GPU kullanımı dengesiz ve verimsiz oluyor.

Son düzenleme:

Hocam ama benimki ani drop gibi değil de sürekli kasıyor oyunu 10FPS ile oynuyorum gibi geliyor.

Aşırı drop yiyorum.

MSI Afterburner kullanarak oyun içi RAM, GPU ve işlemci vs. değerlerini falan atabilir misiniz?

Hocam güncelleme gelmiş onu yapıyorum güncelleme yaptıktan sonra atsam olur mu?

Hocam Fortnite'ı güncelleyip grafikleri düşüğe çektim FPS sınırlaması yaptım kasma sorunu çözüldü sizi de uğraştırdım kusura bakmayın özür dilerim iyi günler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…