i5 11400F vs 14600KF

anobey

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. 2 adet sorum olacak ekran kartım: RTX 2070s.

1.işlemcim 11400 F anakart b 560 DDR 32 GB RAM mevcut. Performans anlamında geçmeme değer mi?
2. olarak anakart ve işlemci satıp H610 bir anakart alıp DDR 4 RAM'lerimi kullanmam cok mu saçma olur? Masraf böylece yarı yarıya azalır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut işlemcinizin ekran kartını yeterince besleyeceğini düşünüyorum, daha çok CPU ağırlıklı CS2 ve Valorant gibi oyunlar hariç pek bir performans artışı hissetmezsiniz. Diğer oyunlarda da %1'lik Low FPS'ler yükselir muhtemelen.

AM5 soket ve DDR5 geçmek haricinde mantıklı bir upgrade olmaz bence. Bahsettiğiniz işlemciler arasında ciddi perforamns farkı var ancak ölü bir platforma yatırım yapmış olursunuz. Gelecekte upgrade lazım olunca yine anakart değiştirmek zorunda kalırsınız.

11400f ile 3 senedir oynuyorum bir eksiğini görmüyorum da knight oynuyorum işlemci tabanlı bir oyun . İşlemcimi sadece upgrade etsem bile fayda göreceğim gibi . DDR 4 ile 14600kf kullanmak saçma mı olur ? Çünkü ram değişikliği bile yersiz masraf gibi geliyor

Knight, metin2, silkroad gibi oyunlar modern işlemcileri kullanamıyor zaten upgradeye hiç gerek yok. Tek çekirdek performansına ve işlemcinin kaç ghz olduğuna bakıyor tamamen. Ayrıca DDR4 ile 14. nesil işlemci de kullanılabilir hiç saçma değil sonuçta elinizde mevcut ürün, amaç tasarruf. Ama illaki alacaksanız Kf işlemci almayın. 14400f, 14500 falan alın. KF işlemciler sizin için sadece daha çok ısınır pek te bir işe yaramaz.

14600kf de indirim var 8000 e sıfırı var aslında . 14400f ile aralarında baya performans farkında varken öyle güçlü bir işlemci mi alsam diyordum . H610 ile de uygun bir kombin yapma fikrim vardı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı