1 veya maksimum 1,5 ay içerisinde almış olacağım. Bütçe olarak da anakart, işlemci, RAM için 20bin'e çıkabilirim ancak 20'ye varmadan mantıklı bir şeyler yapabilirsem o da olur.Ana mevzu bütçe ve ne zaman alacağınız. Yani ben burada yazdım diyelim 3 ay sonra alım yapacaksanız önerilerin fiyatları dahi değişebilir.
Önünüzde birkaç yol var. RAM konusu çok sorun değil. 3k-3.5k civarı tutar. Asıl mevzu anakart tercihi. Burada biraz kaliteden ödün verirseniz 9000 serisine bile bakabilirsiniz. Daha serin çalışabilen bir seri.1 veya maksimum 1,5 ay içerisinde almış olacağım. Bütçe olarak da anakart, işlemci, RAM için 20bin'e çıkabilirim ancak 20'ye varmadan mantıklı bir şeyler yapabilirsem o da olur.
9000 serisinden herhangi bir öneriniz var mı? Ve mantıklı bir anakart tavsiyesi de alabilirim.Önünüzde birkaç yol var. RAM konusu çok sorun değil. 3k-3.5k civarı tutar. Asıl mevzu anakart tercihi. Burada biraz kaliteden ödün verirseniz 9000 serisine bile bakabilirsiniz. Daha serin çalışabilen bir seri.
9700X'i temele oturtabiliriz. Çok ayarında bir işlemci.9000 serisinden herhangi bir öneriniz var mı? Ve mantıklı bir anakart tavsiyesi de alabilirim.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Anakartın BIOS tarafında hantal olması şimdi veya ilerleyen zamanlarda sorun çıkartmaya başlar mı? Ne gibi bir hantallıktan söz ediyoruz mesela?9700X'i temele oturtabiliriz. Çok ayarında bir işlemci.
AMD Ryzen 7 9700X Review - The Magic of Zen 5
The AMD Ryzen 7 9700X boasts a robust eight-core design and exceptional single-threaded performance with great power efficiency. In our review we saw good gains with PBO overclocking and TDP increases. Unfortunately, the $360 price tag is steep, and there are several good alternatives available.www.techpowerup.com
Eğer bu işlemciye yöneleceksek yine B650 seçeceğiz ama BIOS tarafı bir tık hantal bir anakart seçeceğiz.
RAM konusunda sorun yok. Dual-Kit olarak edinebiliriz.
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram özelliklerini incele, 3.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Colorful'un anakartları globalde çok tercih edilen seçenekler arasında bulunmuyor. Yani ince ayarlamalar yapmak istediğinizde ASUS, MSI gibi fazla kaynak bulamazsınız. Bu anakart kalite olarak vasat-vasat altıdır. Fiyatına göre bakmak lazım. Kalkıp 9950X ile dehşet bir OC yapmayacağınız sürece sorun çıkarmaz.Önerileriniz için teşekkür ederim. Anakartın BIOS tarafında hantal olması şimdi veya ilerleyen zamanlarda sorun çıkartmaya başlar mı? Ne gibi bir hantallıktan söz ediyoruz mesela?
Overclock ile hiç uğraşmadım ve uğraşmayı da düşünmüyorum ancak kullanımda veya ileride herhangi bir satış durumunda durumu etkilemesini de istemiyorum. Gerekirse anakart için biraz daha yükselebiliriz.Colorful'un anakartları globalde çok tercih edilen seçenekler arasında bulunmuyor. Yani ince ayarlamalar yapmak istediğinizde ASUS, MSI gibi fazla kaynak bulamazsınız. Bu anakart kalite olarak vasat-vasat altıdır. Fiyatına göre bakmak lazım. Kalkıp 9950X ile dehşet bir OC yapmayacağınız sürece sorun çıkarmaz.
İşte asıl konu orada başlıyor. Maalesef kalite anlamında yüksek seviye bir şey almak istiyorsanız en azından 3k daha anakart bütçesi ayırmanız gerekiyor. Bu da her kullanıcı için gerekli mi? Tartışılır. Ben bütçesi yüksek kullanıcılar için bu tür durumları öneriyorum. Yoksa ASUS'un ve Gigabyte'ın da yine vasat anakartları var ama 1-1.5k daha eklemeniz gerekir. Karar sizin.Overclock ile hiç uğraşmadım ve uğraşmayı da düşünmüyorum ancak kullanımda veya ileride herhangi bir satış durumunda durumu etkilemesini de istemiyorum. Gerekirse anakart için biraz daha yükselebiliriz.