Çözüldü i5-11400H 3.2-3.5 GHz aralığına sabitlenebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İbekirPRO

Hectopat
Daha fazla  
Kullandığım laptopta i5 11400H işlemci var. Ekran kartım ise RTX 3050 Ti. Ben oyun oynarken işlemcim 4.0-4.3 GHz aralığında oluyor ve sıcaklık 90-98 derece arasında oluyor, bu yüzden de aniden frekans kısıyor. ThrottleStop ile Turbo Boost kapattım ve işlemci 2.6 GHz'e sabitlendi ve sıcaklıklar 65-72 aralığına düştü ama bu kez de yaklaşık 15 FPS bir düşüş oldu. Benim işlemciyi 3.2-3.5 GHz aralığına sabitleme şansım var mı?
@Tolga Samet

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Güç planından en düşük ve en yüksek işlemci durumuna aynı değeri yazarak eşiyleteyebilirsiniz.
Tam kaç yazman gerektiğini bilmiyorum, deneye deneye bulabilirsin. İlk %60 yazarsın ve düşük gelirse biraz daha arttırırsın.
İşine yararsa çözüm olarak işaretlersen sevinirim.

Güç planından en düşük ve en yüksek işlemci durumuna aynı değeri yazarak eşiyleteyebilirsiniz.
Tam kaç yazman gerektiğini bilmiyorum, deneye deneye bulabilirsin. İlk %60 yazarsın ve düşük gelirse biraz daha arttırırsın.
İşine yararsa çözüm olarak işaretlersen sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…