i5 11400H laptopun işlemci performansı düşük

ibr4him3nes

Hectopat
Herkese iyi sosyaller.
Son 2 gündür normalde 400-450 civarında FPS aldığım Minecraft 30-40 bandına düştü, bir süre sonra hiç açılmamaya başladı. Umursamadım, sadece MC böyledir diye düşündüm ama Valorant, CS vs. hepsinde aynı sorun var. Bende düşündüm kendi kendime ve işlemci ile alakalı bir sorun olabileceğini düşündüm. Intel diagnostic tool testini geçti sonrasında Cinebench de stres testi yaptım ancak aldığım değerler bu sayfadaki değerlere göre çok düşük acaba işlemcide bir sorun olabilir mi?

• Monster Notebook Abra A5 v17.2
  • Intel Core i5 11400H.
  • RTX 3050 Ti.

Dosya Ekleri

• IMG-20240828-WA0000.jpg
    IMG-20240828-WA0000.jpg
    28,7 KB · Görüntüleme: 30
İşlemci sıcaklıklarını kontrol eder misiniz? CPU-Z ile cinebench çalışırken sıcaklıkları kontrol edin. Ayrıca, yine CPU-Z'den işlemci ısınınca frekans düşürüyor mu diye onu da kontrol edin. :)

İşlemci sıcaklıklarını kontrol eder misiniz? CPU-Z ile Cinebench çalışırken sıcaklıkları kontrol edin. Ayrıca, yine CPU-Z'den işlemci ısınınca frekans düşürüyor mu diye onu da kontrol edin. :)

Cinebench testinde sıcaklıklar 90 95 civarında geziyordu hocam. Ancak bu yeni bir şey değil laptopu ilk aldığım günden beridir zaten oyun oynadığımda cihaza yük bindirdiğimde vs. 80 85 90 bandında geziyordu. Frekans değerlerini henüz kontrol edemedim evi taşıyoruz laptopu şu anda açamıyorum. Teşekkürler🙂

Cinebench testinde sıcaklıklar 90 95 civarında geziyordu hocam. Ancak bu yeni bir şey değil laptopu ilk aldığım günden beridir zaten oyun oynadığımda cihaza yük bindirdiğimde vs. 80 85 90 bandında geziyordu. Frekans değerlerini henüz kontrol edemedim evi taşıyoruz laptopu şu anda açamıyorum. Teşekkürler🙂
Hocam abra ısıtıcı o sıcaklıklar normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı