i5 11600 Sistem kendini resetliyor

MhmtEmre

Hectopat
RAM
32 gb 3600 mhz Fury
SSD veya HDD modeli
512gb kc3000 kingston
Ekran kartı
3060ti gigabayte aorus
Anakart
Z590 asus rog strix
İşlemci
İ5 11600
Bilgisayarım kendini kapatıp, tekrar açıyor, Power ışığı tamamen sönüyor ve 2 sn sonra baştan açılıyor. Isınma ile ilgili olmadığına eminim, bazen ilk açılışta 20. saniyede yapıyor bazen 1 saat sonra. Bugün 2 gündür kapalı olan bilgisayarı açtım yaklaşık 20. saniyede kapanıp açıldı, bunu 3 kere üst üste yapınca kendim tuşuna basarak kapattım. Sebebi sizce ne olabilir? Güç kaynağım Corsair 600W Platinium.
BIOS ekranında bekledim epey bir süre kendini resetlemedi, bu resetleme olayı Razer kablosuz kulaklık aldığımdan beri başıma geliyor, acaba yazılım çakışması olabilir mi?

Windows önyüklemeyi geçememeye başladı, ama güvenli modda sorunsuz açılıyordu, ben de format atmaya karar verdim, dosyalar yüklendi bilgisayar yeniden başlatıp gene açılış ekranını geçemiyor.

Düzeldi: Kısa devre varmış, anakart pili söküp takılınca düzeldi, bilgisayarcıya sebebini sordum, bilmediğini söyledi. Kendim bir çıkarımda bulundum; son zamanlarda anakarta pek çok yeni yazılım yüklemiştim, Armoury creta fazla kurcalamıştım, bundan sebep olabilir. Ama BIOS'a hiç dokunmadım, ilk sürümü ile çalışıyordu.

Not: Sorun devam ediyor, çözülememiş gene kapanıyor, yeniden başlatıyor. Fanları durdurdum, kasadan ses geldiğini fark ettim ü tonunda.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı