i5 11600K RTX 3070 Ti FPS düşmesi

@Pweck @Süleyman Yusuf yeterli olur mu bu görseller daha ayrıntılı yapayım mı?
Valorant işlemcinin gücüne dayalı bir oyun. Aynı işlemci bende de bulunuyor. Rekabetçi oyunlarda en düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte ortalama 350-400FPS alıyorum. Fakat RAM ve anakart konfigürasyonum sizinkinden farklı. 32GB(4X8) 3600Mhz CL16 RAM ve Z490 anakart kullanıyorum. Büyük ihtimalle RAM'in tek kanal ve 3200MHz olmasından dolayı Valorant'da böyle performans alıyorsunuz.

AAA oyunlarda problem oluyor mu, hiç denediniz mi? Mesela RDR2, Cyberpunk 2077, Horizon: Zero Dawn, God Of War vs.

@Süleyman Yusuf hocam AC Valhalla da durum böyle sizce değerler normal mi?

Dosya Ekleri

• IMG20220829232523.jpg
    305,1 KB · Görüntüleme: 38
RTX 3070 TI, AC: Valhalla 1440p-aşırı yüksek ayarlarda sizin aldığınız performansı veriyor. Normal.

O yüzden anlıyoruz ki rekabetçi oyunlarda performans düşüklüğünüz çok büyük ihtimalle RAM'den kaynaklı.

Daha hızlı RAM almak isterseniz 8x2GB 3600MHz gibi, anakartınızı da en azından B560'e yükseltmeniz gerekiyor.

Şimdilik en azından çift kanal 3200MHz yapmayı deneyebilirsiniz. Rekabetçi oyunlarda performans artışı olur.

RTX 3070 Ti, AC: Valhalla 1440p-aşırı yüksek ayarlarda sizin aldığınız performansı veriyor. Normal.

@Süleyman Yusuf o zaman sistemde bir sıkıntı yok sadece aynı RAM'den alıp takılacak diyebilir miyiz? Teşekkürler.

@Süleyman Yusuf en yakın zamanda RAM'i takıp sizide bilgilendireceğim teşekkür ederim tekrardan.

Son durum nedir? 11600k + 3070 Ti sistem alacaktım ama korkuttu doğrusu. İşlemciyi yükseltip alayım bari.

Hocam benim RAM'in MHz değeri düşükmüş onu BIOS'tan yükseltince her şey normale döndü. Yine de siz bilirsiniz tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…