i5 11600K ve Z490-A PRO sistem toplama

İlham Musk

Centipat
Bir hafta içerisinde sistemi alacağım. Aldığımda buraya da görselleri farklı bir konuda atacağım. Hazır sistemlerdeki özelleştirememe veya çok alternatif olmaması ve stokların sürekli tükenmesi sonrasında sürekli fiyat yükseklikleri sebebiyle bıktım ve farklı bir taktik kullanacağım. İşlemci, RAM, anakart gibi parçaları olabildiğince kaliteli seçeceğim ancak ekran kartı almayacağım. Sistemi alıp bir ay Intel HD Graphics ile kullanacağım. Sonraki ay GTX 1650 veya RX 5500 XT almayı düşünüyorum. 1-2 sene idare edip sonrasında üst seviye kart alacağım. En mantıklı yol bu gözüküyor. Intel tercih etme sebebim harici ekran kartı olmadan bir süre kullanabilmek. Yoksa R5 5600X alacaktım. Ancak işlerim dolayısıyla ve daha fazla beklememek istediğimden ne bulursam alacağım.
Aklımdaki sistem şöyle;
  • i5 11600K
  • MSI Z490-A PRO
  • 8 GB RAM (Gelecek ay bir tane daha ekleyeceğim)
  • 1 TB HDD (Sonradan M.2 SSD eklenecek)
  • Vento kasa 600W FSP güç kaynağı
  • GTX 1650 veya RX 5500 XT (1 ay sonra alınacak)
  • Cooler Master Masterliquid ML120L
  • Sistem hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum. Sizce mantıklı bir hareket olacak mıdır?
  • Ayrıca varsa anakart önerileriniz varsa alabilirim.
  • Şöyle bir alternatif oluşturdum. Konuyu düzenleyemediğimden buraya ekliyorum.
  • i7 10700
  • 8 GB RAM
  • ASUS TUF Gaming B460M-PLUS
  • 1 TB HDD
  • Vento kasa 600W FSP güç kaynağı
  • Cooler Master Masterliquid ML120L
Ben bu sistemi daha mantıklı buldum. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Premiere Pro ile render da yapacağım için i7'nin daha iyi olacağını düşünüyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam APU'larda performans için en önemli etken zaten Dual Channel 16GB RAM. Sistemi aldığınızda yanında RAM'i de almanızı tavsiye ederim.

Hocam APU'larda performans için en önemli etken zaten Dual Channel 16GB RAM. Sistemi aldığınızda yanında RAM'i de almanızı tavsiye ederim.
Hocam APU sistem olmayacak.
İşlemci seçimin yanlış. i7 10700KF almalısınız. Fakat ne yaparsan yap dual channel RAM yap baştan. Çok büyük performans kaybı yaşarsın.
i7 11700 alma sebebim içerisinde dahili GPU olması. Konuda da belirtmiştim sebebini.

1 ay dahili GPU ile kullanacakmışsınız?
Ayrıca APU olmasa da o sisteme 8GB tek kanal RAM ile başlamak çok yanlış bir seçim.
8 GB ile başlamama sebebim RAM'in sonradan eklenebilecek basit parça olması. Diğer önemli parçalardan kısmak istemedim. RAM önemsiz değil ancak onu bir ay sonra ekran kartıyla beraber yükselteceğim. Aynı RAM'den alacağım.
Sistem konusunda değişikliğe gittim Technopat'ın i5 11400 videosunu izlediğim zaman. Ayrıca elime geçen paranın bir kısmını harcamak durumunda kaldım lakin anakart ve RAM'i aldım.
Bunlar da fotoğrafları. Yardımcı olan, olmayan herkese teşekkürler
IMG-20210526-WA0000.jpg

IMG-20210526-WA0001.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı