İkisi de FPS konusunda kafa kafaya gidiyor. Bazı oyunlarda üç, beş FPS Ryzen, bazı oyunlarda ise Intel önde. Peki ısınma konusunda hangisi daha kötü? Merak ettiğim için soruyorum.
Sıcaklık noktasında 11600K'yı zapt etmek biraz daha güç gerçi 5600X de öyle buz gibi çalışan bir işlemci de değil ama termal verimlilik konusunda Ryzen 5000 serisi neredeyse çoğu modelinde 11.nesile oranla daha başarılı bir konumda. Performansları konusunda da zaten oyun noktasında cevabını kendiniz vermişsiniz zaten, onun dışında akla gelen diğer çoklu çekirdek odaklı operasyonlarında da 5600X'in bariz bir üstünlüğü var diye biliyorum.
Sorunuz, biraz kullanacağınız ekran kartı ve monitör çözünürlüğü ile alakalı aslında, yüksek çözünürükte güçlü bir GPU ile kullanmanız durumunda serinlik, dert etmeniz gereken bir konu olmaz,sizin için en uygun maliyetli olanını alabilirsiniz.
İkisi de FPS konusunda kafa kafaya gidiyor. Bazı oyunlarda üç, beş FPS Ryzen, bazı oyunlarda ise Intel önde. Peki ısınma konusunda hangisi daha kötü? Merak ettiğim için soruyorum.
Ryzen 5 5600X tercihim olur; hem anakart maliyeti, hem de soğutma maliyeti açısından daha uygun diyebileceğimiz bir işlemci. Ayrıca performansı da daha iyi.
11600k şu aralar 2800-3000 TL arası seyrediyor, R5 5600X ise 2400 TL civarlarında (kutusuz sürüm) bugünler özelinde bulunabiliyor (önceden 3000 TL altında pek yoktu).
Önbellek boyutu, TDP değeri, üretim teknolojisi olarak ise R5 5600X yine daha önde. Bir dolu teknik terimle boğuşmak isterseniz:
Intel Core i5-11600K ile AMD Ryzen 5 5600X arasındaki fark nedir? Genel performanslarını ve CPU sıralamasında hangisinin daha iyi olduÄunu öÄrenin.