i5-11600KF ve i5-11400F Rocket Lake-S CPU'lar test edildi

İlginçtir ki i5 11600KF'de R5 5600X'e göre tek ve çoklu çekirdek performansında geride kalıyor. Asıl komik kısım ise i5 11600KF'nin tam yükte 209W'a gibi aşırı bir güç tüketimi ile R5 5600X'den zayıf kalması.
R5 5600X, tam yükte 146W güç tüketimine sahip olmasına rağmen daha güçlü. Intel'in "Bulldozer" devri başlıyor sanırım.

Son düzenleme:
Intel, özellikle i5 11400F'i fiyat noktasında da düzenlerse giriş ve orta seviye sistemler için ciddi alternatif oluşturmaya devam eder. Anakart mevzusuna zaten girmiyorum. Sevmediğim bir anlayışları var. Ama bir şekilde AMD'nin fiyatları da düşecekse Intel'in atak yapması önemlidir. He kendi adıma Intel'e bir geçiş düşüncem yok. Beklentim ve niyetim Ryzen 5 5600'den yana olacak lakin Intel 11. nesil piyasaya yayılmadan haber almamız pek olası değil gibi. Sıcaklık hususunda ise nanometre düşmediği sürece çok şaşırmıyorum. He Intel'in şu an asıl derdinin bu olmadığı da belli.

Hocam, 11400F sıcaklığı iyi değil bence.

360MM sıvı soğutma ile 70 derece görmesi pek iyi değil.

Intel 11. neslin yapısına baktığımızda normal, genel olarak tabii ki değil. Bu modelleri ucuz fiyat ile AMD rakiplerinin karşısına koyarlar günlük kullanıcı için yine yeterli olur. Devamlı render yapanlar için evet sıkıntı olabilir. 5600X'de de sıcaklık ve voltaj sorunları var biliyorsun, dalga geçer gibi koydukları Stealth soğutucuyu saymıyorum. Ben tabii ki 5600X'i, 11600KF'e tercih ederim orası ayrı ama 11400F bir tık hoş görünüyor ve fiyatı da uygun olacaktır.

Tamam da, R5 5600X'de ısınıyordu ama bu kadar değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…