i5-11600KF ve i5-11400F Rocket Lake-S CPU'lar test edildi

11400F'i gayet beğendim, 11600KF ise yine bi' tık fazla güç tüketiyor, K serisi olduğu için dibine kadar da O.C zorlarlar, ayrıca çok üst seviye bir işlemci olmamasına rağmen bu şekilde. Ama 11400F'nin fiyatı uygun olursa kesinlikle alınabilecek bir işlemci. AMD tarafında da biraz daha düşük seviye işlemciler sızdırıldığı zaman çok daha iyi yorumlar yapabiliriz.

Tamam da, R5 5600X de ısınıyordu ama bu kadar değildi.

AMD şu anda her açıdan daha iyi işlemciler üretiyor çünkü. Intel'in bu haliyle ısınması normal ve istediğimiz gibi gömebiliriz. Intel'e bu haliyle geçmeyi hiç düşünmediğim için B550 anakartı çektim. Fiyatları çok uygun tutup bu dezavantajları dengelerlerse iş görür gibi. Full AMD sistem kullanan birisi olarak benim görüşüm bu.

Hocam i7 11700F ile i7 10700F ile arasında çok fark olur mu?

Tek çekirdek performansını 19 İPC artırıp göz boyamış, tek çekirdek performansı iyi de çoklu çekirdek performansı yine yerlerde bilemiyorum 11. nesil işlemciler bence alınmaz, sadece 11400F gerçekten bir performansı artışı yaşamış özellikle çoklu çekirdek ve tekli çekirdek performansı iyi ama bence orada bir hata var gibi 11600KF bu denli az bir performans artışı sağlamış iken özellikle 10600K'ya göre 11400F'in 10400F'e göre bu denli neredeyse yüzde 35-40 performansı artışı çok iyi ama acaba 11600K mı çünkü 11600KF var iken tabloda CPU-Z de 11600K var ama test tablolarında yeri yok? Bir nesil öncesinin 10600K işlemcisine çok az bir fark atabilmiş, çoklu çekirdekte tekli çekirdek performansı artmış ona sözüm yok ve overclock potansiyelinin de olmadığı belli çünkü çok az bir etki yaşanmış gibi eğer 11400F gerçekten bu performansı sergiliyor ise alınmaya değer. İşlemciler satışa sunulduğunda zaten kullanıcılar gerekli testleri sonuçları paylaşınca bu paylaşılan bilgileri de doğrularız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…