i5 12. Nesil RTX 3060 sistemde OBS ayarları nasıl olmalı?

Fabloon

Picopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba. Sistemim bu şekilde, fakat OBS Bannerlord kaydı alırken oyun 160 FPS akıcı oynuyorum. Fakat kayıt droplanıyor. Hatta bazen donuyor. Bir sürü ayar denedim sordum soruşturdum bir türlü çözemedim. Daha düşük sistemler kaliteli kayıt alabiliyor ama ben yapamıyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlar>Çıkış>Kayıt kısmına gelin ve gelişmiş moda alın. Kayıt ayarlarında video kodlayıcını H.265 yapın. Kodlayıcı ayarlarına gelin ve oran kontrolü olarak CQP'yi seçin. CQ seviyesini 20 olarak ayarlayın. Ön tanımlı kısmı ise hız olarak seçin. En kötü sistemlerde bile bu ayarlar akıcı bir kayıt sağlıyor. Bu ayarlar size direkt uyarsa ön tanımlı kısmı kaliteli yapmayı deneyebilirsiniz çünkü kaliteli ekipmanlarınız var.

Ayarlar>Çıkış>Kayıt kısmına gelin ve gelişmiş moda alın. Kayıt ayarlarında video kodlayıcını H.265 yapın. Kodlayıcı ayarlarına gelin ve oran kontrolü olarak CQP'yi seçin. CQ seviyesini 20 olarak ayarlayın. Ön tanımlı kısmı ise hız olarak seçin. En kötü sistemlerde bile bu ayarlar akıcı bir kayıt sağlıyor. Bu ayarlar size direkt uyarsa ön tanımlı kısmı kaliteli yapmayı deneyebilirsiniz çünkü kaliteli ekipmanlarınız var.
Hemen deneyeceğim. Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Donma sorununuzu çözebildiniz mi bahsettiğim ayarlar ile?
Şuan evde değilim biraz işlerim ver en kısa sürede deneyip size bildiririm

Donma sorununuzu çözebildiniz mi bahsettiğim ayarlar ile?
Kral ben baktım ama CQP bende yok onun yerine CBR, ABR, CBR VE CRF var.

Şuan evde değilim biraz işlerim ver en kısa sürede deneyip size bildiririm

Kral ben baktım ama CQP bende yok onun yerine CBR, ABR, CBR VE CRF var.

Dosya Ekleri

• 17076744885647450098582079826836.jpg
    17076744885647450098582079826836.jpg
    114,6 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
CBR, ABR, VBR,CRF formatları yayın kısmında var bende. Kayıt kısmına girdiğinden emin misin? CBR ile de kayıt alınabilir ama ben CQP kullandığım için CBR ayarlarından habersizim. CBR ile kayıt alırsan işlemciye oranla uygun bir bit hızı vermen gerekiyor. CPU kullanım önayarını ne kadar yükseltirsen OBS kayıt esnasında o kadar çok CPU'yu kullanır. CBR ile ilgili bildiklerim bu kadarla sınırlı. CQP için bahsettiğim ayarları CRF seçip uygulayabilirsiniz. Sonuç yine CQP ile aynı olur diye düşünüyorum çünkü birbirine yakın bir ikili.

IMG_20240211_222240.jpg

Son düzenleme:
CBR, ABR, VBR,CRF formatları yayın kısmında var bende. Kayıt kısmına girdiğinden emin misin? CBR ile de kayıt alınabilir ama ben CQP kullandığım için CBR ayarlarından habersizim. CBR ile kayıt alırsan işlemciye oranla uygun bir bit hızı vermen gerekiyor. CPU kullanım önayarını ne kadar yükseltirsen OBS kayıt esnasında o kadar çok CPU'yu kullanır. CBR ile ilgili bildiklerim bu kadarla sınırlı. CQP için bahsettiğim ayarları CRF seçip uygulayabilirsiniz. Sonuç yine CQP ile aynı olur diye düşünüyorum çünkü birbirine yakın bir ikili.

Eki Görüntüle 2113939
Bende CQP çıkmıyor bilmiyorum nedenini fakat CRF için deneyeceğim inşallah olur. Emeğine sağlık teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 2113939
CFR işe yarıyor fakat obs kodlama aşırı yüklendi diye uyarı veriyor. Nasıl böyle oluyor anlamıyorum.

Bende CQP çıkmıyor bilmiyorum nedenini fakat CRF için deneyeceğim inşallah olur. Emeğine sağlık teşekkür ederim.

CFR işe yarıyor fakat obs kodlama aşırı yüklendi diye uyarı veriyor. Nasıl böyle oluyor anlamıyorum.
Bu arada aldığım kayıta baktım yine aynı değişen birşey yok başka bir program denesem mi diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Anahtar kare aralığını 2 yapın ve CQ seviyesini 20 olarak belirlemiştik onunla oynayabilirsiniz. 5 ile 35 arası yavaş yavaş deneyin. Önce 15 yapın falan filan. OBS kodlama aşırı yüklendi diyorsa ayarları tutturamadık demek.

Anahtar kare aralığını 2 yapın ve CQ seviyesini 20 olarak belirlemiştik onunla oynayabilirsiniz. 5 ile 35 arası yavaş yavaş deneyin. Önce 15 yapın falan filan. OBS kodlama aşırı yüklendi diyorsa ayarları tutturamadık demek.
İlgin için çok teşekkür hakkınızı helal edin. Hepsini denedim acaba yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Kasayı kırıcam neredeyse yani rahat rahat yapmam gereken bir şey için bu kadar uğraşmak anlayamıyorum.

Helal olsun ne demek. İstiyorsanız OBS'yi silin sıfırdan son sürüm yükleyin yeniden deneyin. CBR'yi deneyebilirsiniz onunla illaki kayıt alabileceksinizdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı